Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξιτήριο για Τσοχατζόπουλο από το Ιπποκράτειο - Επιστρέφει στην φυλακή (vd)

Εξιτήριο για Τσοχατζόπουλο από το Ιπποκράτειο - Επιστρέφει στην φυλακή (vd)

Η οικογένειά του αδυνατεί να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης που έχει οριστεί στις 200.000 ευρώ

Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο πήρε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλους και πρόκειται να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν βρεθεί τα 200.000 ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη του όρου της εγγυοδοσίας.

Οι δικηγόροι του από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει στο δικαστήριο πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος αδυνατεί να συγκεντρώσει αυτό το ποσό ενώ η κόρη του Αρετή απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν τα χρήματα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έχει πλέον την ευκαιρία να βρεθεί εκτός φυλακής έπειτα από περίπου 4,5 χρόνια παραμονής στον Κορυδαλλό, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν και πότε θα βρεθεί το ποσό της εγγυοδοσίας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από την ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση μαύρου χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε δήλωσή του ο εκ των δικηγόρων του πρώην υπουργού, Λ. Κότσαλης, ανέφερε τα εξής:

«Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της».

«Μέχρι σήμερα το ποσό αυτό δεν μαζεύτηκε. Υπήρξε η συγκομιδή ενός αρκετά σεβαστού ποσού. Κατόπιν αυτών ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να είναι ελεύθερος. Επιστρέφει στη φυλακή με τους κινδύνους που κατά καιρούς έχουμε επιστήσει. Στο μεταξύ εμείς θα κάνουμε αίτηση προς το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσουμε την μείωση της εγγυήσεως αυτής μέχρι του ποσού εκείνοι που έχουμε δυνατότητα να καταβάλουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγουρόπουλος.

www.protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...