Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων μίλησε ο Τσίπρας!

Για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων μίλησε ο Τσίπρας!
Εξαγγελίες, σε βάθος τριετίας και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ:

Σχεδιάζουμε τη ριζική αναβάθμιση  των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, κάτι που θα οδηγήσει  στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, τουλάχιστον έτσι όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, μια διαδικασία η οποία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αδιάβλητη, ίσως ό,τι πιο αδιάβλητο έχει γίνει σ’ αυτή τη χώρα, αλλά δεν υπάρχει όμως και αμφιβολία ότι είναι απάνθρωπη, εξοντωτική, την έχουμε ζήσει οι περισσότεροι.

ΛΥΚΕΙΟ:

Σχεδιάζουμε λοιπόν την αναβάθμιση των δυο τελευταίων τάξεων που σημαίνει λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες. Που σημαίνει έμφαση στη σχολική ζωή, που σημαίνει ότι το εθνικό απολυτήριο θα είναι αυτό το οποίο θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενδεχομένως ο Υπουργός αργότερα να σας πει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας ανακοινώσατε το τριετές πλάνο για τις αλλαγές στο Λύκειο και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πότε θα αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις και πότε αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται έτσι ώστε να ξέρουν και οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και οι γονείς.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μέσα στο καλοκαίρι. Ξέρετε, θα μπορούσαμε και σήμερα να πούμε λεπτομέρειες, αλλά θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις που πιστεύω ότι και φέτος θα διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο και χωρίς δραματοποίηση. Γιατί κι αυτό είναι σημαντικό και αφορά και εμάς και τους γονείς και τους μαθητές, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης πολλές φορές.
Αλλά μέσα στο καλοκαίρι θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως θα γίνει να εξασφαλίσουμε το αδιάβλητο όπως είπατε κι εσείς των πανελλαδικών εξετάσεων με το εθνικό απολυτήριο, εφόσον ο καθηγητής θα γνωρίζει το μαθητή και θα μπορεί να βοηθήσει;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Έχουμε δουλέψει ειδικά πάνω σε αυτό γιατί είναι πολύ σοβαρό και καίριο το ερώτημά σας, αλλά επιτρέψτε μας τις λεπτομέρειες αυτές να τις πούμε όταν θα ανακοινώσουμε το σχετικό νομοσχέδιο, δεν θα είναι σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα έχουν λόγο και τα Ιδρύματα; Γιατί τα Ιδρύματα έχουν τιγκάρει από φοιτητές, δεν πάει άλλο. Κρεμιούνται από τα παράθυρα!

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Επιτρέψτε μου να το κουβεντιάσουμε αναλυτικά και όχι στο πόδι αυτό το θέμα, όταν έρθει η ώρα.

www.esos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...