Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται επίδομα στέγασης έως 240 ευρώ τον μήνα!

Έρχεται επίδομα στέγασης έως 240 ευρώ τον μήνα!


Οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις από το 2019 θα φέρουν και αντίμετρα. Ένα από αυτά θα είναι το νέο επίδομα στέγασης, όπου πολύ σύντομα θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί τα εισοδηματικά όρια για τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εισοδηματικά όρια θα οριστούν περίπου στις 8.000 ευρώ.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ θα το μοιραστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου 500.000 νοικοκυριά. Η επιδότηση δεν θα αφορά μόνο στο ενοίκιο αλλά και σε δόση δανείου, υπό την προϋπόθεση ότι ο δικαιούχος δεν έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Το εισοδηματικό όριο για ένα άτομο υπολογίζεται γύρω στις 8.000 ευρώ και το ανώτατο όριο θα είναι περίπου 24.000 ευρώ.

Και σε αυτήν την περίπτωση, θα ισχύσει κλίμακα ισοδυναμίας για την προσαύξηση του εισοδηματικού ορίου ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Έτσι για τη σύζυγο προβλέπεται συντελεστής προσαύξησης 0,5 ενώ για τα παιδιά δεν θα αλλάξει κάτι στον συντελεστή. Έτσι για παράδειγμα για μια 4μελή οικογένεια, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε περίπου 20.000 ευρώ. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος υπολογίζεται σε 70- 80 ευρώ ανά άτομο, άρα στα 240 ευρώ για μια 4μελή οικογένεια.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, μένει να «κλειδώσει» το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο (με το πιθανότερο να κινείται πέριξ των 8.000-8.500 ευρώ), βάσει του οποίου από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα καταβάλλεται το επίδομα στέγασης για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.

6 σχόλια

  • Οργισμένος συνταξιούχος !
    Οργισμένος συνταξιούχος ! Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 23:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε 17.44 , μπορείς να μας πεις ένα παράδειγμα για την (αγράμματη ) κοτσάνα που μας πέταξες ?? Βγάλε τις αριστερόστροφες κομματικές παρωπίδες και άσε τους συνταξιούχους ήσυχους , γιατί κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις όταν έρθεις στη θέση τους ! Η όποια αξιοπρεπής σύνταξη προέρχεται από τις εισφορές του εργαζόμενου , είναι ανταποδοτική και το ιερό δικαίωμά του , που είναι υποχρεωμένο το κράτος να του το ικανοποιεί ! Αλλά φαίνεται ότι συ είσαι μάλλον άεργος καφενόβιος και δεν πρόκειται να γίνεις ποτέ συνταξιούχος γι΄ αυτό γράφεις σάχλες ......

  • anonymous
    anonymous Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 08:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα παιδάκια με εντολές από τους σιωνιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων καταστρέφουν μαζί με όλη την Ελληνική κοινωνία και τους συνταξιούχους,και τους εργαζόμενους μισθωτούς και κράτη ολόκληρα,γιατί άραγε;

  • anonymous
    anonymous Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 23:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλο τους συνταξιούχους βαράνε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου αλλά και οι σημερινοί κυβερνώντες,
    Για αυτό οι συνταξιούχοι πρέπει να απαντήσουν με Μαυρογιαλούρο σε όσους βουλευτές ψηφίσαν και ψηφίζουν μνημόνια. Όλοι ποντάρουν στο φόβο. Μην τους φοβάστε!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 23:46 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 17.44 ρώτα κανένα συνταξιούχο και μην γράφης ότι σου λέει το κόμμα σου και οι πλούσιοι εργοδότες σου που επιδοτούνται από το δημόσιο και τράπεζες ..... θα έρθεις και εσύ σε χρόνο σύνταξης (σαν εργοδότης ή σαν μισθωτός) και θα δεις την γλύκα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 17:44 Σύνδεσμος σχολίου

    εχεις δικιο φιλε 13,14 αλλα αναλογησου οτι μονο στην ελλαδα οι συνταξεις ειναι μεγαλητερες απο τους μισθους και δεν μιλω για ικα ογα κτλ

  • Δεν τρώμε άλλο σανό !!!
    Δεν τρώμε άλλο σανό !!! Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 13:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Οποιος έχει δικό του σπίτι και που θα του κόψουν 350 ευρώ το μήνα από τη σύνταξή του , λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, τί θα του δώσουν για αντίμετρο??? Μήπως από τα 3 το μακρύτερο ???? Κοροιδεύουν ασύστολα όλο τον κόσμο ! Εχει να πέσει πολύ μαύρο στις εκλογές ....... Οι συνταξιούχοι θα τους περιποιηθούν κατάλληλα .....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...