Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δύο χρόνια πριν ο Μπουτάρης έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς θέλει ... ξύλο!

Δύο χρόνια πριν ο Μπουτάρης έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς θέλει ... ξύλο!

Μεταφέρουμε ρεπορτάζ από τον Φεβρουάριο του 2016: Κριτική στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο άσκησε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου, Ελεάννα Ιωαννίδου ζήτησε από το Σώμα να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έριχνε «λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν είναι ήρεμα».Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 14 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλα χριστιανικά σωματεία με θέμα: «Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες».

«Έχουμε ένα μητροπολίτη λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η εισήγηση για έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο έγινε τελικά δεκτή κατά πλειοψηφία. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι λόγοι μίσους και η στοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στη δημιουργική αντιμετώπιση του ζητήματος».

«Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς και θρησκευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης και ανθρωπισμού», συμπληρώνεται.

https://www.pentapostagma.gr

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 10:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο εκαστοτε δημαρχος εχει προβαλλει τοπρογραμμα του και οι πολιτες το εγκρινουν ειτε το απορριπτουν.Οταν τελειωνει η θητεια τους με τις εκλογες εγκρινουν ειτε απορριπτουν την θητεια τους.. Τους ρασσοφορους τους διοριζει η εκαστοτε ισχυρη ομαδουλα στρογκιυλοκαθονται και ισοβια εχουν αποψη παρεμβαση για οτι τους γουσταρει,εκτος απο τα θρησκευτικα τους καθηκοντα.Κρατανε τα οικονομικα τους κρυφα και ειναι δημ.υπαλληλοι. Και με θρασυτατες πολιτικες προκλησεις(αμβροσιος,σεραφειμ,ανθημος κα) απαιτουν. με θυορυβο.....θρησκευτικο σεβασμο....που καταληγει σε περιφρονηση...

  • Ετσι είναι !
    Ετσι είναι ! Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Σαφώς καταδικαστέα η βία, αλλά το ίδιο και η άκριτη και προκλητική θέση !
    Οποιοσδήποτε τοποθετείται δημόσια , χωρίς να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του , προφανώς αναλαμβάνει και την ευθύνη για τα επίχειρα που θα εισπράξει !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Όποιος δεν τοποθετείται κατηγορηματικά, χωρίς ήξεις αφήξεις, απέναντι στην άθλια επίθεση που δέχτηκε ο Μπουτάρης είναι εξίσου τομάρι με όσους το διέπραξαν. Εδώ δεν υπάρχουν συμψηφισμοί, ούτε "ναι μεν αλλά..."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...