Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η γραμμή της ΝΔ είναι πως δεν υπάρχει καλή και κακή βία ή δεξιά και αριστερή βία

Η γραμμή της ΝΔ είναι πως δεν υπάρχει καλή και κακή βία ή δεξιά και αριστερή βία

Εγκλωβισμένη στην γραμμή της  “νομιμότητας της βίας” που ακολούθησε ως αντιπολίτευση με ομάδες και “γκροπούσκουλα” είναι η κυβέρνηση και δεν μπορεί να καταδικάσει, ούτε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, όπως θεωρεί η ΝΔ μετά την επίθεση στον κ. Μπουτάρη.

Η ΝΔ έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει με σκληρή γραμμή τόσο τη βία όσο ακόμη και ψήγματα υπεράσπισης της ή ανοχής της. Και τούτο διεφάνη από την επιθετική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά προς τον κ. Τσίπρα ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος , όσος και από τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του κόμματος κ. Μ Σπυράκη.

Η γραμμή της ΝΔ είναι πως η βία είναι μία και μοναδική και πως δεν υπάρχει καλή και κακή βία ή δεξιά και αριστερή βία.  “Αν μια πολιτική δύναμη τοποθετήθηκε αντίθετα σε όλο αυτό, αυτή είναι η Ν.Δ. Και η Ν.Δ. τοποθετήθηκε ξεκάθαρα. Βία με ή χωρίς προϋποθέσεις δεν υπάρχει. Η βία είναι βία” δήλωσε ξεκάθαρα η κ. Σπυράκη. Άλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς, το κόμμα πάντα καταδίκαζε με απερίφραστο τρόπο τις βίαιες ενέργειες και εισβολές είτε προέρχονται από την δεξιά, είτε από την αριστερά, σε αντίιθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που χαϊδεύει τον Ρουβίκωνα. Από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, έως τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων και τις διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα όπου μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες και κρεμάλες για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε, υπενθυμίζει η ΝΔ. Η εκπρόσωπος τού κόμματος υπογράμμισε μιλώντας στον Alpha πως “καλλιεργήθηκε  ένας διχασμός στην Πατρίδα μας , ένας διχασμός ανάμεσα στους πολίτες, χρόνια τώρα. Εδώ ήμασταν  όταν γινόταν η συζήτηση για τις κρεμάλες. Δεν έγινε καμία καταδίκη απέναντι σε αυτή τη ρητορική. Έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων. Η ρητορική της βίας είναι αυτή που πρέπει να εκλείψει. Ο διχασμός είναι αυτός που πρέπει να εκλείψει και  να σταματήσουμε σε κάθε περίπτωση να βλέπουμε τη βία υπό προϋποθέσεις”. Την σκυτάλη πήρε επισήμως το κόμμα και κλιμάκωσε την επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως “η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα...Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

Ο πρωθυπουργός απέδωσε σε ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έκφραση στα κορυφαία όργανά της την επίθεση προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση στην Πειραιώς. Άλλωστε, είναι γνωστό πως απόφαση του κ. Μητσοτάκη είναι να μην υπάρχει ουδεμία σχέση με τα άκρα και τη βία και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προσωπικής και πολιτικής του στάσης από την εποχή που πρωτοεξελέγη βουλευτής. Έχει καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και θεωρείται από την Πειραιώς αστείο να επιρρίπτει ο κ. Τσίπρας κατηγορίες στην ηγετική ομάδα της ΝΔ για υπόθαλψη της βίας.  Όπως δήλωσε η κ. Σπυράκη η ΝΔ “ δεν κάνει επιλεκτική καταδίκη της βίας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μιλήσουμε για την ανάγκη να σταματήσει η ρητορική του μίσους. Γιατί είναι η ρητορική του μίσους αυτή που τροφοδοτεί τη βία...Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας, υπό καμία προϋπόθεση. Είτε η βία ασκείται από ακραία στοιχεία, που συλλαμβάνονται και ορθώς, είτε από άλλους. Είναι ανάγκη αντί να φθάσουν να συλλαμβάνονται εκ των υστέρων, να είχε αποτραπεί η επίθεση στο Δήμαρχο εκ των προτέρων. Είτε η βία  ασκείται   από αγανακτισμένους, είτε ασκείται  τον Ρουβικώνα που πλέον είναι της μόδας και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει, η αντιμετώπισή μας είναι η ίδια”.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...