Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και το διχασμό γιατί δεν έχει πρόταση και άποψη για το μέλλον, βλέπει ο Μητσοτάκης

Βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και το διχασμό γιατί δεν έχει πρόταση και άποψη για το μέλλον, βλέπει ο Μητσοτάκης

Η έλλειψη οράματος και σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε στους δανειστές και τη Βουλή  οδηγεί την κυβέρνηση, το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό σε υψηλούς τόνους με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την παρελθοντολογία και τις διχαστικές πρακτικές. Η ΝΔ φαίνεται να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας τη στάση του πρωθυπουργού και την οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ηγεσίας της ΝΔ επιχειρώντας να την ταυτίσει με την ακροδεξιά και την φασιστική βία.

“Γελάνε και τα τσιμέντα”  σχολίασε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στους διαδρόμους της Βουλής, τις κορώνες Τσίπρα και πρόσθεσε πως “η βία δεν υπάρχει στο DNA του Κυριάκου σε αντίθεση με εκείνο του Τσίπρα, και τούτο είναι γνωστό σε όσους έχουν απλή γνώσης της πολιτικής τους διαδρομής”. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή και θέλοντας να κλείσει το θέμα ήταν σαφής, όπως λένε στην Πειραιώς. «Δεν σας επιτρέπω κ. Τσίπρα να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους», απάντησε σε υψηλούς τόνους και συμπλήρωσε «η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή και απόλυτη χωρίς αστερίσκους. Αυτό πράξαμε ως ένα εθνικά υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή», είπε και τον κάλεσε  να καταδικάσει “τις κρεμάλες των αγανακτισμένων που νομιμοποιήσατε”, να ζητήσει συγνώμη “για τις διχαστικές φράσεις του "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Είναι αποτέλεσμα της δική σας αριστερής ιδεοληψίας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε αυτή του συγκεντρωμένου πλήθους».

Κατήγγειλε και την εκλεκτική συγγένεια ΣΥΡΙΖΑ -Ρουβίκωνα λέγοντας «ο κύριος Τόσκας μας είπε ότι ο Ρουβίκωνας είναι μωρό που μπουσουλάει. Άρα να υποθέσω ότι η μαμά(σ.σ. δηλάδή ο ΣΥΡΙΖΑ) θα το βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του με στοργή και προδέρμ;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ “σκάβει στο παρελθόν, γιατί δεν έχει πρόταση για το μέλλον αφού ακύρωσε όλες τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει με ψέμματα και υλοποιώντας μια πολιτική που φέρνει νέες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων” λένε στη ΝΔ, ενώ το πρόγραμμα του κόμματος είναι ολιστικό, κοστολογημένο, και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό. Το στίγμα το έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνοντας το σχέδιο της κυβέρνησης . «Αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται κοστολογημένο πρόγραμμα και όχι ολιστικές αερολογίες», είπε. Η Πειραιώς θεωρεί πως εκτός από τις ψηφισμένες δεσμεύσεις για το αφορολόγητο και τον πέλεκυ στις συντάξεις, θα υπάρξουν επιπλέον δεσμεύσεις με την αυξημένη εποπτεία μετά το τέλος του προγράμματος που κατά τον κ. Μητσοτάκη θα φέρει μεταλλαγμένο μνημόνιο. «Το μνημόνιο δεν τελειώνει τον Αύγουστο, απλώς μεταλλάσσεται», τόνισε και συμπλήρωσε καλώντας τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο, να πάρει θέση «Υποψιάζομαι ότι εδώ κρύβονται νέες δεσμεύσεις, που θα βρουν τη θέση τους στο μηχανισμό αυξημένης εποπτείας που θα μας συνοδεύει για χρόνια. Από χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο που ζητούσατε το 2015, πήγαμε στο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση».

Με βάση τα παραπάνω η ΝΔ πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει διαχωριστικά τείχη και επαναφέρει τον διχασμό στην κοινωνία με τα τεχνητά διλήμματα του μακρινού παρελθόντος περί δήθεν “ κακής και αυταρχικής δεξιάς, και καλής και ανεκτικής Αριστεράς”. Και όλα αυτά για να συγκαλύψει τα προβλήματα που δημιουργεί στην κοινωνία και την οικονομία η “ναι σε όλα πολιτική του στα σκληρά μέτρα αφαίμαξης της ενεργούς αναπτυξιακής πολιτικής”. Μοναδική λυτρωτική διαδικασία στην τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κάθαρση δια μέσω των εκλογών είπε ο κ. Μητσοτάκης συμφωνώντας με το πρόσφατο αίτημα της  Φ. Γεννηματά. “Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η κάλπη από μόνη της είναι μια κάθαρση. Δώστε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να πάρει θέση. Μην τον δεσμεύσετε για χρόνια για να εξασφαλίσετε μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...