Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσίπρας: "Εκλογές το φθινόπωρο του 2019 και χωρίς επιτροπεία"

Τσίπρας: "Εκλογές το φθινόπωρο του 2019 και χωρίς επιτροπεία"

"Η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

"Θεσμικά έχουμε ήδη πάρει την απόφαση να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

"Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλον έναν χρόνο με βάση τη θητεία μας, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο", είπε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα έργο "το οποίο δεν θα είναι στο πλαίσιο των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας, αλλά θα είναι οι δικές μας αποφάσεις".

"Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω και αυτό. Να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της και όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία" σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Τώρα γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν σε αυτό, είναι προφανές γιατί επιμένουν: διότι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Γνωρίζουν ότι αν αυτό συμβεί θα υποστούν, κατά πάσα πιθανότητα, μια ήττα δεινή και στις επόμενες εκλογές γι αυτό θέλουν να μην προλάβει αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να διαχειριστούμε τη χώρα σε καθεστώς ελευθερίας και μη μνημονιακής επιτροπείας".

ΑΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...