Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει με μέτρα τη χώρα έως το 2022 λόγω ανικανότητας και ατολμίας, λέει η ΝΔ , που ζητά εκλογές!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει με μέτρα τη χώρα έως το 2022 λόγω ανικανότητας και ατολμίας, λέει η ΝΔ , που ζητά εκλογές!

Συμπληρωματικό και όχι επικαιροποιημένο μνημόνιο υπέγραψε η κυβέρνηση υπογράμμισε η ΝΔ κάτι που όπως αναφέρει η Πειραιώς αναδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και τη μετάβαση στη νέα εποχή. “Με ψέμματα δεν χτίζονται οι βάσεις για το μέλλον” έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ και σημείωνε πως πλέον αποτελεί “μόνιμο χαρακτηριστικό του κ. Τσίπρα η ανικανότητα στις διαπραγματεύσεις, όπως διεφάνη ακόμη και πρόσφατα στο Σκοπιανό με την ονομασία του Ίλιντεν”. 

Όπως διεφάνη με το συμπληρωματικό μνημόνιο προέκυψαν νέες δεσμεύσεις καθώς η κυβέρνηση δεν τήρησε όσα είχε συμφωνήσει “λόγω τραγικής ανικανότητας”, λέει η Πειραιώς.  

Όλα οφείλονται στο “μίσος και την αλλεργία”, λέει στέλεχος της ΝΔ , που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις μεταρρυθμίσεις και γι’ αυτό στο 40σέλιδο κείμενο περιγράφονται τα νέα μέτρα που υποχρεώνεται να πάρει η χώρα έως το 2022, αναδεικνύοντας το ψέμα της καθαρής εξόδου. “Οι μόνες ικανότητες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανικανότητα και να βαφτίζει το ψέμα ως αλήθεια”, σημέιωνουν στην Πειραιώς.

Σε ενημερωτικό της σημείωμα, η ΝΔ, τονίζει πως “επαληθεύεται, δυστυχώς, η σταθερή θέση της ΝΔ ότι ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα, ύψους 5,1 δις,  με ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς όμως, αυτή τη φορά, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση” και χωρίς να υπάρχει και λύση για το χρέος.

Η επιτροπεία θα είναι αυστηρή και πλέον “η πρόταση που συζητείται για το χρέος περιλαμβάνει ελάφρυνση μόνον υπό όρους και  κατόπιν αξιολογήσεων από τους πιστωτές της πορείας υλοποίησης των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, και υπό την προϋπόθεση έγκρισής της από τα εθνικά κοινοβούλια”.

Το συμπληρωματικό μνημόνιο περιλαμβάνει δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα  3,5% του ΑΕΠ για μία πενταετία και υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, νέα μείωση των συντάξεων από την 1/1/2019, μείωση του αφορολόγητου ορίου το αργότερο από το 2020, καμία μείωση στον  ΕΝΦΙΑ αφού ο στόχος των εσόδων δεν αλλάζει , οριστική κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, πλήρη  κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, που επισημαίνει η ΝΔ, η ανικανότητα της κυβέρνησης απεικονίζεται στην αναιμική ανάπτυξη αφού το 2018  η αύξηση του ΑΕΠ προβλέπεται μόλις στο 1,9%, δηλαδή τη μισή από αυτή που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Το Δημόσιο χρέος θα φθάσει στο 191,3% έναντι 180% του ΑΕΠ που ήταν το 2014, ποσοστό που αναμένεται πάλι το 2020, επιβεβαιώνοντας 6 χαμένα χρόνια. Τα ληξιπρόθεσμα των ιδιωτών φθάνουν στα 250 δις ευρώ ενώ τα πλεονάσματα υπερκαλύφθηκαν λόγω της υπερφορολόγησης.

Η ΝΔ για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και για να διαθέτει ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη των αγορών θα έπαιρνε ως κυβέρνηση τους αδιάθετους πόρους του δανείου, 27,4  δις ευρώ, μετά τη λήξη του προγράμματος, “ως ελάχιστη ανταπόδοση στις θυσίες των Ελλήνων”, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα.

Στελέχη του κόμματος λένε πως οι σύγχρονες ρεαλιστικές προτάσεις της ΝΔ αποτελούν την καλύτερη απάντηση για τα προβλήματα της χώρας σε αντίθεση με τις πρακτικές της κυβέρνησης που εξακολουθεί να επιχειρεί να εμφανιστεί ότι χτίζει μια νέα εποχή αλλά με φθαρμένα και παλιά υλικά.

2 σχόλια

  • anonymous
    anonymous Κυριακή, 27 Μαϊος 2018 13:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Μα όλοι αυτοί είναι του δόγματος "στα τέσσερα",για τόσο κουτούς μας έχουν. Μαυρογιαλούρο σε όλους που ψηφίσαν μνημόνια ! μην τους λυπάστε......αυτοί σας σεβάστηκαν ποτέ; ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ !

  • Γιάννης Πετρόπουλος
    Γιάννης Πετρόπουλος Κυριακή, 27 Μαϊος 2018 12:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΣΟΣ ΑΥΤΟΙ!!! ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...