Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στάικος | «Μόνο κερδισμένοι σαν χώρα και οικονομία» από μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Στάικος | «Μόνο κερδισμένοι σαν χώρα και οικονομία» από μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Ήδη το 10% των εισαγωγών της ΠΓΔΜ είναι ελληνικά προϊόντα, είναι δεδομένο ότι με την υλοποίηση της συμφωνίας οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του InvestInGreece Χρήστος Στάικος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την συνανάπτυξη, είπε ο κ. Στάικος. «Ήδη οι διμερείς οικονομικές σχέσεις μας είναι σημαντικές. Οι γείτονές μας είναι μία μικρή χώρα και οι εξαγωγές μας σε απόλυτα νούμερα είναι μικρές, στα 642 εκατ. ευρώ. Από τη δική τους πλευρά όμως, είναι ένα 10% των εισαγωγών τους».

«Είναι δεδομένο ότι η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω αυτές τις διμερείς σχέσεις, με καλύτερη πρόσβαση οδικά, σιδηροδρομικά, αλλά και την στενότερη συνεργασία στα Βαλκάνια. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε σαν χώρα και οικονομία», όπως σημείωσε.

Συνολικά για την ελληνική οικονομία, είπε νωρίτερα ο ίδιος, «οι αριθμοί αποδεικνύουν τα σημαντικά βήματα εξωστρέφειας της οικονομίας. Το 2017 είχαμε ιστορικό ρεκόρ αξίας εξαγωγών (σχεδόν 30 δισ. ευρώ) και την καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας και πλέον στις ξένες άμεσες επενδύσεις».

«Ήδη, το πρώτο τετράμηνο του 2018 αυτό συνεχίζεται και στις εξαγωγές και στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Για 23ο συνεχόμενο μήνα έχουμε αύξηση εξαγωγών».

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 17:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ειναι δυνατό να ακογονται τετοια πραγματα;?;?
    Σταικο....μαλλον εισαι επικινδυνα αμόρφωτος

  • ααα
    ααα Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 15:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάποτε κάποιοι έλεγαν "Ελλάδα θέλουμε και ας τρώμε πέτρες"..Και τώρα κάποιοι πάνε να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα της χώρας με εμπορικές συμφωνίες.

  • Αντρεας
    Αντρεας Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 14:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Και με τους Τούρκους έχουμε εμπορικές συναλλαγές πολλών παραπάνω δις ευρώ από τα μικρά και φτωχά Σκόπια? Τι λες, να τους δώσουμε πέντε-έξι νησιά; Με την τοποθέτηση του κυρίου (ξεπούλημα Μακεδονίας για τόνωση συναλλαγών με μια πάμφτωχη και παρακμιακή χώρα) επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας γίνεται για τριάκοντα αργύρια, δηλαδή για κάποια ρύθμιση χρέους από τη Μέρκελ ώστε να το "πουλήσουν" στο εσωτερικό και να κρατηθούν παραπάνω στην εξουσία. Τόσο αδίστακτοι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΜΟΝΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...