Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όταν ... παρέλυσε ολόκληρη η Αθήνα για την κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου (vd)

Όταν ... παρέλυσε ολόκληρη η Αθήνα για την κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου (vd)

Η 26η Ιουνίου του 1996 ήταν η κορύφωση πρωτοφανούς προετοιμασίας για την κηδεία του μόλις προ ολίγων μηνών πρωθυπουργού της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου.

Το οξύ ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη στις 23 Ιουνίου στο σπίτι του στην Εκάλη και αποτέλεσε την αιτία να αφήσει την τελευταία του πνοή ήταν αυτό που αποτέλεσε την απαρχή ενός τεράστιου κύματος συγκίνησης για ολόκληρη την Ελλάδα, μιας και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ηγέτης της Μεταπολίτευσης που έφευγε από τη ζωή.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους, κάτι που είχε να γίνει στην Ελλάδα από το 1964 με την κηδεία του βασιλιά Παύλου.

Από την ημέρα που η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, έως και την ημέρα της κηδείας, τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες»έως «εκατομμύρια» κόσμου που παρευρέθησαν στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών όπου θα έλεγαν το μεγάλο αντίο στον  Ανδρέα Παπανδρέου.

Εκφωνήθηκαν συνολικά 12 επικήδειοι λόγοι από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους, με πρώτο αυτόν του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τελευταίο αυτόν του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου και τότε υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργου Παπανδρέου, ενώ παρευρέθησαν σχεδόν 100 πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, πρωτοφανές για Έλληνα πολιτικό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας η σορός του Ανδρέα Παπανδρέου μεταφέρεται στο Α' Νεκροταφείο μέσω των κεντρικών δρόμων της Αθήνας με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

http://www.thessnews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...