Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας" στους Έλλη...νες! (vd)

"Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας" στους Έλλη...νες! (vd)

Το Παραμύθι "Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας" της Καλλιόπης Γιαννάκου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου  στο Παιδικό σταθμό της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας "Η Ζωοδόχος Πηγή", στην Τρίπολη!

Το βιβλίο, παιδικό παραμύθι της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου  «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», είναι ένα έργο που μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει στα παιδιά τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς που υπήρχαν στις παραδοσιακές οικογένειες και προτάσσει τη σημασία της διατήρησής τους.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει ηθικά διδάγματα, τα οποία απορρέουν μέσα από τον τρόπο επικοινωνίας της γιαγιάς με τις εγγονές της, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών τη οικογένειας μεταξύ τους.

Διδάσκει στα παιδιά, σεβασμό και αγάπη προς τους μεγαλύτερους, σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την ανάγκη να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Επίσης διδάσκει εγκράτεια στις προκλήσεις της ζωής και σεβασμό στους αδυνάτους. (ΟΧΙ ΣΤΟ BULLYING).

Το "Καλημέρα Αρκαδία" ήταν εκεί και συνομίλησε τόσο με την συγγραφέα κα. Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου, όσο και με τον Διευθύνων Σύμβουλο του παιδικού σταθμού "Ζωοδόχου Πηγής" κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο.

"Πολλά παιδικά χαμόγελα χαρίστηκαν απλόχερα με την επίσκεψη της συγγραφέως, Καλλιόπης Γιαννάκου! Πράγματι, είναι υπέροχο να πραγματοποιούνται τέτοιες δράσεις και να δημιουργούν όμορφα συναισθήματα! Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Αρκάδα Διευθύνων Σύμβουλο κο Παναγιώτη Βαλασόπουλο, τόσο για την εκδήλωση όσο και για την άρτια λειτουργία του παιδικού σταθμού "Η Ζωοδόχος Πηγή". Χάρηκα και για τη γνωριμία με τον γνωστό σε όλους μας δημοσιογράφο κο Κρικόρ Τσακιτζιάν. Εύχομαι το βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει να μοιράζει απλόχερα, στιγμές με πολλά χαμόγελα ευτυχίας!"

Έλλη Αρτοπούλου

 

Λίγα λόγια ακόμα για το υπεροχο βιβλίο:

Τα δεύτερο μέρος του βιβλίου είναι χρηστικό. Παρουσιάζονται περίπου 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά. Είναι αναλυτικές συνταγές για το πώς μπορούν μικροί και μεγάλοι, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τα γλυκά που λαχταρούν.
Το βιβλίο κυκλοφορεί με 100 σελίδες.
Το παιδικό παραμύθι «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO  Πειραιώς και νήσων.
…  Ζαχαρούλα και Κανέλα. Δύο σπάνια ονόματα, τόσο γνωστά όμως, από τον κόσμο των μπαχαρικών.

Ο κόσμος των μπαχαρικών. Ο θαυμαστός και γευστικός κόσμος των μπαχαρικών! Τα μπαχαρικά νοστιμίζουν τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε καθημερινά. Όλα τα φαγητά και τα γλυκά των μαμάδων μας, περιέχουν μπαχαρικά.
Πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα…
«Βάλτε λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα στο φαγητό, για να γίνει πιο νόστιμο», είπε η γιαγιά Κανέλα στις εγγονές της.
«Στο φαγητό;;; Ζάχαρη και κανέλα;;;», απόρησαν τα δυο κορίτσια.
«Ναι, ζάχαρη και κανέλα, και αλάτι και λίγο πιπεράκι. Και μη φοβάστε τίποτα. Το φαγητό θα νοστιμίσει και όλοι θα το φάνε και θα σας δώσουν συγχαρητήρια.», απάντησε χαμογελαστά η γιαγιά, ενώ έβλεπε τις εγγονές της να έχουν γουρλώσει τα ματάκια τους γεμάτα απορία.

«Εγώ ξέρω, για αλάτι και πιπέρι, και εσύ μου λες να βάλω ζάχαρη και κανέλα στα φασολάκια; Στον αρακά; Στο παστίτσιο; Στο μουσακά; Στα μακαρόνια με κιμά;;;», είπε μικρή Κανέλα.
«Ναι σου λέω, βάλε και θα με θυμηθείς», της αποκρίθηκε η γιαγιά της.
«Εντάξει θα βάλω, θα το δοκιμάσω, σε εμπιστεύομαι. Εσύ ξέρεις.»
«Και να σε ρωτήσω κάτι άλλο.»
«Σε ακούω».

«Βάζεις αλάτι και πιπέρι στα γλυκά;;;»
«Και βέβαια. Τα γλυκά για να νοστιμίσουν, το θέλουν το αλατάκι τους. Τα σοκολατένια γλυκά μάλιστα, θέλουν και το πιπεράκι τους. Εγώ προσωπικά, βάζω πιπεράκι σε όλα τα σοκολατένια γλυκά. Θαυματουργό, σου λέω. Δίνει πιπεράτη γεύση στη σοκολάτα. Την κάνει πολύ πιο γευστική. Απολαυστική. Μέσα στο σοκολατένιο κέικ, στα τρουφάκια σοκολάτας, στις σοκολατένιες κρέμες και το σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο.»- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/66413-oi-syntages-tis-giagias-kanelas-erxontai-sto-paidiko-stathmo-i-zoodoxos-pigi.html

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...