Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Προσβάσιμη πεζοπορικά θα είναι σύντομα η Μονή της Παναγίας της Κλειβωκάς

Γορτυνία | Προσβάσιμη πεζοπορικά θα είναι σύντομα η Μονή της Παναγίας της Κλειβωκάς

Βρίσκεται κοντά στα χωριά Κοντοβάζαινα και Δήμητρα στην επαρχία Γορτυνίας, στον Νομό Αρκαδίας. Το μοναστήρι είναι χτισμένο στην είσοδο σπηλιάς, η οποία λόγω βάθους και στενής διαμέτρου από ένα σημείο και μετά είναι ανεξερεύνητη. Η τραχιά φυσιογνωμία του τοπίου και το δύσβατο και απροσπέλαστο σχεδόν του εδάφους έχει τροφοδοτήσει πολλούς θρύλους και παραδόσεις σχετικά με την εύρεση της εικόνας της Θεομήτορος και την κτίση του μοναστηριού. 
Αυτό το καταπληκτικό δημιούργημα πολύ σύντομα θα είναι προσβάσιμο πεζοπορικά μιας και θα αποτελέσει το σημαντικότερο σημείο σταθμός του Γορτυνιακού μονοπατιού, μέρος του "ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, που θα ενώνει τα χωριά Σπάθαρι - Κοντοβάζαινα. 
Σήμερα βρεθήκαμε εκεί σηματοδοτώντας τη διαδρομή Κλειβωκά - Κοντοβάζαινα προκειμένου τις επόμενες μέρες να προχωρήσουμε στον καθαρισμό της, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντοβάζαινας και ντόπιους εθελοντές κατοίκους. Ευχαριστούμε πολύ τους Ράλλη Χρήστο και Καπράλο Χρήστο για την βοήθειά τους στην σηματοδότηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Κοντοβάζαινα αλλά και όλα τα χωριά που θα είναι πάνω στην πεζοπορική διαδρομή έχουν ξεχωριστή ομορφιά!

Σύλλογος Γορτυνίας ‘Ο Λάδωνας’

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...