Menu
RSS
Δευτέρα, 13/07/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Παράταξη Γιαννόπουλου: "Ελπίζουμε ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει με όρους ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου"

Παράταξη Γιαννόπουλου: "Ελπίζουμε ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει με όρους ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου"

Για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας, η παράταξη του Γιάννη Γιαννόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή ...

"Πρός τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε,

Σας έχουμε ήδη στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα ότι προσερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος:

Συμφωνούμε ότι ο Δήμος Γορτυνίας πρέπει να «απαλλάξει από την υποβολή τελών πληγέντες επιχειρηματίες και λοιπές επαγγελματικές ομάδες», σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις πρέπει να γίνει εισήγηση από την οικονομική υπηρεσία σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο Δήμος και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η απαλλαγή ή η μείωση των τελών στα έσοδά του. Με βάση αυτήν την εισήγηση και την έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε ήδη ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει τα μέτρα που θα πάρει για την στήριξη των επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται.

Στην εισήγηση πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια ποιες είναι οι ομάδες επαγγελματιών που πλήττονται, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και με βάση τα δεδομένα της Γορτυνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να επεκτείνει ανάλογα μέτρα και σε άλλες ομάδες επαγγελματιών, αναλαμβάνοντας το κόστος μιάς τέτοιας απόφασης, με βάση όμως μια πλήρη εισήγηση, ώστε να είναι ενημερωμένοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με βάση τα παραπάνω η εισήγηση είναι ελλιπής, αποσπασματική και χωρίς κριτήρια:

  1. Δεν αναφέρεται αν οι κτηνοτρόφοι ανήκουν στις επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται.
  2. Η πρωτογενής αγροτική παραγωγή περιλαμβάνει και άλλες ομάδες αγροτών πέραν των κτηνοτρόφων. Εφόσον ο Δήμος επιλέγει (ορθά) την στήριξη της αγροτικής παραγωγής, τί μέτρα λαμβάνει για τις υπόλοιπες ομάδες αγροτών;
  3. Οι κτηνοτρόφοι που απαλλάσσονται είναι μόνο αυτοί που νοίκιασαν πέρυσι δημοτικά λιβάδια. Αυτοί που νοίκιασαν από ιδιώτες ή οι νέοι κτηνοτρόφοι αποκλείονται. Η επιλογή έπρεπε να γίνει με κατά τόπους διαβούλευση με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους της κάθε περιοχής.
  4. Στις καταστάσεις που περιλαμβάνει η εισήγηση υπάρχουν και κτηνοτρόφοι που έχουν αποβιώσει. Με βάση την εισήγηση θα παραμείνουν αδιάθετα λιβάδια, στα οποία θα μπορούσαν να βοσκήσουν τα ζώα τους κάποιοι άλλοι κτηνοτρόφοι, είτε παλιοί είτε νέοι.
  5. Ειδικά για την Στεμνίτσα έπρεπε να προηγηθεί αλληλογραφία με το Κοινωφελές Ταμείο, ώστε να υπάρχει συμφωνία να διατεθούν δωρεάν τα λιβάδια. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πάρει απόφαση η οποία μπορεί να αναγκάσει τον Δήμο, όχι απλά να μην εισπράξει, αλλά να πληρώσει κιόλας. Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τις συνέπειες μιάς τέτοιας απόφασης;

Για άλλη μια φορά εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα χωρίς ολοκληρωμένες εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι αποφάσεις του Δήμου πρέπει να είναι νόμιμες, λειτουργικές και δίκαιες και δέν είναι ο τρόπος για να κάνετε δημόσιες σχέσεις με τους δημότες, χρησιμοποιώντας τα όργανα διοίκησης του Δήμου για πολιτική κάλυψη, εκθέτοντας τους Συμβούλους σε κυρώσεις.

Με την «δια περιφοράς» διαδικασία στην οποία επιμένετε, αλλά και την συγγραφή εισηγήσεων «στο πόδι» δέν παρέχεται η δυνατότητα ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο -αν είχατε ακολουθήσει την διαδικασία που σας εκθέσαμε- θα μπορούσε να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για την στήριξη και «επανεκκίνηση» της τοπικής οικονομίας.

Για τους λόγους που εκθέσαμε παραπάνω απέχουμε από την συνεδρίαση.

Ελπίζουμε ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει με όρους ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Γιαννόπουλος

Γιώργος Δημόπουλος

Κώστας Κανελλόπουλος

Παναγιώτης Μέγας

Δημήτρης Μουρούτης

Καλλίμαχος Πυρπυρής

Δημήτρης Στρίκος

Γιάννης Τσιόγκας

Γιάννης Τσιούλος"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...