Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Γορτυνίας στηρίζει την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Ο Δήμος Γορτυνίας στηρίζει την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020τη 14η  «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 πόλεις της Ελλάδας με κεντρικό άξονα της « Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί»

            Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους τοπικούς φορείς αλλά και τους εθελοντές, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. 

            Στην Ευρώπη παρατηρείται ότι 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC). Στην Ελλάδα, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τον αριθμό των περιστατικών να αυξάνονται εξαιρετικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στους νέους. 

            Το μήνυμα της εκδήλωσης, την οποία στηρίζει ο Δήμος Γορτυνίας, αποτελεί η προτροπή «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο Οδηγός της παρέας», ώστε να μείνουμε ασφαλείς στο δρόμο και παντού.

            Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» και για την Οδική Ασφάλεια, μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω links:

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...