Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: "Ολοκληρώνονται τα έργα στο δρόμο Τριπόταμα - Παραλογγοί"

Οδυσσέας: "Ολοκληρώνονται τα έργα στο δρόμο Τριπόταμα - Παραλογγοί"
Το έργο Τριπόταμα- Παραλλογοί επισκέφθηκε ο ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και με ανάρτησή του αναφέρει ότι πλέον ολοκληρώνεται!
"Με τον φίλο Νίκο και Δημήτρη Λάνη περπατήσαμε το δρόμο με ανακούφιση, οι προσπάθειες όλων μας, έπιασαν τόπο!" έγραψε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Οι Παραλογγοί είναι μικρό χωριό κοντά στην Κοντοβάζαινα, κοντά στα όρια της Γορτυνίας με την Ηλεία.

Είναι χτισμένο στη βορειοδυτική πλαγιά του όρους Αφροδίσιο σε υψόμετρο 800 μ. και έχει 50 περίπου μόνιμους κατοίκους (208 σύμφωνα με την απoγραφή 1991). Έχει και αυτό χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός. Κοντά στο χωριό υπάρχει πέτρινο γεφύρι στο ποταμό Ερύμανθο, έργο Λαγκαδινών μαστόρων. Η οδός που συνδέει τις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Κοντοβάζαινας, δήμου Γορτυνίας, Π.Ε. Αρκαδίας με την Ε.Ο. Τρίπολης-Πάτρας (111), περιλαμβάνει το τμήμα «Παραλογγοί–Τριπόταμα- Καρδαρίτσι», που διανοίχθηκε ως αμαξιτός χωματόδρομος τη δεκαετία του 1970.

Η οδική πρόσβαση στο χωριό που υπάρχει από τα Τριπόταμα μέσω ανηφορικής διαδρομής, η οποία προσφέρει εξαιρετική θέα προς τα Τριπόταμα, την Αρχαία Ψωφίδα και τα Λάμπεια όρη παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες όπως κατολισθητικά φαινόμενα και διαβρώσεις . Οι κατολισθήσεις είναι φαινόμενα που μπορούν να εμφανιστούν σε αστικές, ημιαστικές και ορεινές περιοχές ανάλογα με την γεωμορφολογία, την γεωλογία, την υδρογεωλογία, το κλίμα, την βλάστηση κτλ. Γεωλογικοί παράγοντες όπως τα γεωυλικά χαμηλής αντοχής, οι ασυνέχειες με δυσμενή προσανατολισμό και τα ρήγματα είναι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εκδήλωση κατολισθήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα, επιβαρυντικοί είναι και οι μορφολογικοί παράγοντες όπως η έντονη κλίση του πρανούς, η διάβρωση, η υποσκαφή και η αλλαγή της φυτοκάλυψης που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων που καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο το τμήμα «Παραλογγοί– Τριπόταμα - Καρδαρίτσι», μετά από εκπονηθείσες μελέτες, κρίθηκε αναγκαία η αποκατάσταση της βατότητας της οδού που διέρχεται της διαδρομής αυτής και των οδών που συμβάλλουν σε αυτή.

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 15:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κύριος αυτός μάλλον έχει μπερδευτεί. Νομίζει ακόμα ότι είναι υπουργός της ΝουΔούλας και βολτάρει μιλώντας για ξένα έργα , βγάζοντας φωτογραφίες και καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι. Δεν το λες και υγιές αυτό...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 14:02 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΑΦΟΥ ΑΛΩΣΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 12:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΤΡΟΠΗ ! ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ . ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ;;;;

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    κόμπλεξ κόμπλεξ να μην αποδίδονται τα εύσημα εκεί που πρέπει. αλλά τι να πεις ο καθένας για την πάρτη του και την πολιτική του επιβίωση. μεγάλος βουλευτής ο κύριος που έγλυφε και γλύφει τη ΝΔ . Βρε κυνήγι που θέλουν ορισμένοι

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 11:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ναι ο Οδυσσέας το έφτιαξε. Μα δε ντρέπεται λιγάκι που βγάζει και φωτογραφίες; Αμάν πια αυτοί οι πολιτικοί. ο συγκεκριμένος άραγε τι έκανε για το έργο;

  • ε
    ε Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 10:20 Σύνδεσμος σχολίου

    τη θελει να μας δειξει τωρα οτι ασχοληθει γι ατο εργο αυτο;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...