Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφέρεια | Πρόταση να χρηματοδοτηθεί η παράκαμψη Λαγκαδίων στο "πακέτο" έργων για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Περιφέρεια | Πρόταση να χρηματοδοτηθεί η παράκαμψη Λαγκαδίων στο "πακέτο" έργων για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

 

Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι απέστειλε τα τεχνικά δελτία για συνολικά 11 προτεινόμενα έργα για την περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2020 – 2023.

Η λίστα στάλθηκε προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ Κώστα Μουσουρούλη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκo.

Ανάμεσα σε αυτά τα έργα βρίσκεται και η παράκαμψη Λαγκαδίων, ένα έργο για το οποίο συζητά επί δεκαετίες η Αρκαδία. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο οδικό έργο που αφορά τον άξονα Τρίπολη - Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία, όμως δεν αφορά άμεσα την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Να σημειωθεί επίσης ότι μέχρι πριν λίγο καιρό προέκυπτε από την Περιφέρεια ότι το έργο της παράκαμψης Λαγκαδίων θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ τώρα φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

 

1 σχόλιο

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 09:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Τη μία χρηματοδοτείται το έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είχε ειπωθεί και όταν ήταν ο Υπουργός Καραμανλής στην Τρίπολη και τώρα λέγεται πως θα χρηματοδοτηθεί από τα έργα για τη μεταλιγνιτική περίοδο. Τελικά από ότι φαίνεται δε θα χρηματοδοτηθεί από πουθενά. Ούτε ξέρουν τι τους γίνεται εκεί στην Περιφέρεια. Άλλα λένε τη μία στιγμή άλλα λένε την άλλη. Και τι σχέση μπορεί να έχουν τα Λαγκάδια με τη Μεγαλόπολη. Σοβαρευτείτε επιτέλους

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...