Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

ΤΑΠΤοΚ | Προσωρινός ανάδοχος για τα έργα στον Λάδωνα!

ΤΑΠΤοΚ | Προσωρινός ανάδοχος για τα έργα στον Λάδωνα!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας ΤΑΠΤοΚ (Αρκαδία 2020) και θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα είναι η «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο περιμένει εδώ και δεκαετίες η Γορτυνία και συγκεκριμένα η παραλαδώνια περιοχή της και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά το όνειρο να πάρει «σάρκα και οστά».

Η τελευταία θετική εξέλιξη είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού του Έργου και όρισε ως προσωρινό αναδόχο του έργου την εταιρεία ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 56,22 %.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο της ΤΑΠΤοΚ Μανώλη Σκαντζό, όσο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Μαντά και ζήτησε λεπτομέρειες για το σπουδαίο αυτό έργο.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ;

Τα έργα προβλέπουν ανάπλαση- αξιοποίηση, ανάδειξη, διαμόρφωση και αναβάθμιση πολλαπλών σημείων κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής στην λίμνη Λάδωνα.

Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες ανάπλασης για την αναβάθμιση σε τέσσερα σημεία κατά μήκος της λίμνης (σύμφωνα με τη μελέτη).

Πιο συγκεκριμένα οι επεμβάσεις αφορούν την αποκατάσταση και ανάπλαση της ακτογραμμής της λίμνης και περιλαμβάνουν επεμβάσεις δημιουργίας προσβάσεων στο νερό, καθώς τα φερτά υλικά και οι πέτρες δυσκολεύουν την προσέγγιση και δημιουργούν ένα φυσικό και σχετικά "άγριο" τοπίο.

Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών που αποσκοπούν στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α1 (Κανελάκια):

Η πρόταση υλοποιείται από το ανατολικό προς το δυτικό άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 180.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 40.00μ και ελάχιστο 5.00μ. 

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Θέση Α2 (Κανέλα):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της ασφαλτοστρωμένης επαρχιακής οδού Ξυροκαρυταινας - Δάφνης.

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α3 (Μουριά):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Κοντοβάζαινας - Άνω Κλειτορίας (χωματόδρομος).

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Θέση Α4 (Κυράς-Γεφύρι):

Εργασίες αποκατάστασης ανάπλασης.

Η πρόταση υλοποιείται από το βόρειο προς το νότιο άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 35.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 18.00μ και ελάχιστο 5.00μ.

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Επιπλέον, σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τις μακέτες και την τρισδιάτατη απεικόνηση των έργων που θα γίνουν στην παραλίμνια περιοχή.

Ρεπορτάζ | www.kalimera-arkadia.gr

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 18:45 Σύνδεσμος σχολίου

  ΝΑΙ.....ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ.....ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΥ ......ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΨΕΥΤΕΣ . ΤΟ ΤΑΠΤΟΚ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΕ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ , ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ .

 • ανωνυμος
  ανωνυμος Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 17:57 Σύνδεσμος σχολίου

  η ασφαλτοστρωση απο κυρας γεφυρι,Μυγδαλια για πουρναρια κ για φτερια,περδικονερι θα γινει?πινακιδες απο και προς τη λιμνη και κυρας γεφυρι στα γυρω χωρια θα μπουν??

 • Covid-19
  Covid-19 Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Ανεμογενήτριες δε θέτε, χοτ σποτ δε θέτε, τι θέτε;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 09:08 Σύνδεσμος σχολίου

  Αφού διαλύθηκε η Γορτυνία θα έλθει τώρα η ανάπτυξη. Η λίμνη 6 μήνες που μειώνονται τα νερά της είναι νεκροταφείο.
  Ζήτω η ανάπτυξη.

 • ΚΑΛΛΙΑΝΙ
  ΚΑΛΛΙΑΝΙ Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 07:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Καλά τόσο καιρό δεν έχετε κάνει τίποτα για την αντικατάσταση του αγωγού στα ΤΡΟΠΑΙΑ

 • γορτυνιοσ
  γορτυνιοσ Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 21:55 Σύνδεσμος σχολίου

  για το αγωγο για τα τρόπαια δεν εχει γινει τιποτα ακομα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...