Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για ποιες περιοχές της Γορτυνίας προγραμματίζονται έργα ύδρευσης για να πάψουν να λένε το νερό, νεράκι!

Για ποιες περιοχές της Γορτυνίας προγραμματίζονται έργα ύδρευσης για να πάψουν να λένε το νερό, νεράκι!

 

Την ένταξη έργου ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων της κάτω Ηραίας στο ΕΣΠΑ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

Η προτεινόμενη πράξη (έργο) αφορά στη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης των Δ.Δ. Λουτρά Ηραίας, Λιοδώρα, Λώτης και Άγιος Ιωάννης του πρώην Δήμου Ηραίας, με μεταφορά νερού με νέο δίκτυο αγωγών από δεξαμενή που προβλέπεται να κατασκευαστεί κοντά στον οικισμό Αγιονερίου, και η οποία θα τροφοδοτείται από τη νέα γεώτρηση (μεγάλης ικανότητας ύδρευσης και με καλής ποιότητας νερό) στην ίδια περιοχή. Οι σωλήνες ύδρευσης θα ξεκινούν από την κεντρική δεξαμενή του Αγιονερίου και ακολουθώντας το υπάρχον επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο και θα κατευθύνουν το νερό στις χαμηλότερες υψομετρικά υφιστάμενες δεξαμενές των αναφερθέντων οικισμών. Η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 892,400.00.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Γορτυνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α. Ε. για το έργο «Ύδρευση - Πυροπροστασία του οικισμού Παν Τ.Κ. Μαγουλιάνων»».

Η Τ.Κ. Μαγουλιάνων βρίσκεται σε υψόμετρο 1367 μ. και είναι ο ψηλότερος κατοικημένος οικισμός της Πελοποννήσου. Οι κατεπείγουσες ανάγκες στον οικισμό αφορούν στην πυροπροστασία της περιοχής και σε κάλυψη αναγκών ύδρευσης. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την υλοποίηση του προγράμματος χρειάζεται ο άμεσος σχεδιασμός για την εξασφάλιση υδροδότησης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...