Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πραγματοποιήθηκε στη Σύρνα η γιορτή των Γορτυνίων Αγίων

Πραγματοποιήθηκε στη Σύρνα η γιορτή των Γορτυνίων Αγίων
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στη Σύρνα, από το Σύλλογο Συρναίων,  η Θεία Λειτουργία για τους Γορτύνιους Αγίους και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των αοιδίμων ιερομονάχων Θεόκτιστου (Αλεξόπουλου) και Γεννάδιου (Σιέμπου), χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη.
Στη συνέχεια στο οίκημα του συλλόγου οι αξιόλογοι ομιλητές, ο εκδότης της εφημερίδας ΄΄Γορτυνία΄΄ και πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Κώστας Καλύβας, ο δάσκαλος και διδάκτορας του Πάντειου Πανεπιστημίου Αλεξόπουλος Αλέξης και ο ανιψιός του γέροντα Γεννάδιου κ. Βασίλης Σιέμπος, ανέδειξαν άγνωστες πτυχές της ζωής των μοναχών, που συγκίνησαν το πολυπληθές ακροατήριο. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Συρναίων ιατρός κ. Δημήτρης Σιέμπος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος.
 
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι κάτωθι: Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γ&Μ Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, ο νυν ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προδρόμου Αρχιμανδρίτης Λεόντιος Θεοδωρόπουλος, ο ιερομόναχος από τη Δημητσάνα Σεραφείμ Καλογερόπουλος, ο εφημέριος του Ελληνικού πατέρας Γεώργιος Κοκκοσούλης, ο περειφεριακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας κυρία Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας κ. Νεκτάριος Μπαρούτσας, ο αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Καρβελάς, ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικολώνων κ. Βασίλης Χίνης, η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελληνικού κυρία Μαρία Μπαρμπαλιά και ο εκδότης της εφημερίδας ΄΄Αρκαδικός Κήρυκας΄΄ κ. Ηλίας Τσαρμπόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...