Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Καμιά ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία και την οργάνωση Χρυσή Αυγή» αναφέρει ψήφισμα του Δήμου Γορτυνίας

«Καμιά ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία και την οργάνωση Χρυσή Αυγή» αναφέρει ψήφισμα του Δήμου Γορτυνίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας με ψήφισμα του «εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις εγκληματικές ενέργειες της δολοφονίας ενός πολίτη με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με πολιτικά κίνητρα και στόχο την τρομοκράτηση της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η εξέλιξη  αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Η κώφευση και η ανοχή στις προκλητικές και έκνομες ενέργειες εναντίον πολιτών, μεταναστών, φτωχών μικροπωλητών. Η αντιποίηση αρχής. Η ανοχή του παρακράτους, η συναλλαγή και η διαπλοκή με τον κρατικό μηχανισμό. Η λειτουργία οργανωμένου  εγκληματικού σώματος. Η εκμετάλλευση της φτώχειας, της ανέχειας των πολιτών λόγω των ασκούμενων πολιτικών λιτότητας και της συμπίεσης της αξίας της εργασίας, καθώς και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων έστρωσαν το δρόμο  προς το φασισμό  το ναζισμό και την ξενοφοβία.

Καλούμε τους πολίτες να υψώσουν ανάχωμα στο φασισμό και το ναζισμό. Τους καλούμε να απαντήσουν με την οργανωμένη δημοκρατική παρουσία τους. Με την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Την αντίσταση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στην εργασία στην παιδεία στον πολιτισμό. Την αντίσταση των πολιτών κατά της λιτότητας και των μνημονίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει  τους νόμους.

Να προχωρήσει στην απομάκρυνση από τον κρατικό μηχανισμό του παρακράτους και των εγκληματικών στοιχείων.

Να λειτουργήσει η δημοκρατία.

Να λειτουργήσει η νομιμότητα.

Καμιά ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία και την οργάνωση αυτών, την Χρυσή Αυγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Γορτυνίας αποφασίζει ότι  εκφραστές του φασισμού και του ναζισμού δεν έχουν θέση στην Γορτυνία, που είχε υποστεί τη βαναυσότητά τους, με θύματα άμαχους πολίτες και γυναικόπαιδα, με το κάψιμο χωριών της και τη βεβήλωση των εκκλησιών της, με δολοφονίες μέσα σε αυτές, από τα όργανά τους.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...