Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπουργός Υγείας σε Οδυσσέα: "Σύντομα θα παραδοθεί το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων"

Υπουργός Υγείας σε Οδυσσέα: "Σύντομα θα παραδοθεί το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων"

Στη Βουλή συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων σε Τρόπαια και Δημητσάνα.

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

-          Ύστερα από μια αναπάντητη ερώτηση στις 29 Ιουνίου και μια αναπάντητη αναφορά στις 3 Μαρτίου επανέρχομαι σήμερα με επίκαιρη ερώτηση για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων σε Τρόπαια και Δημητσάνα. Στα Τρόπαια υπάρχει μόνος ένας επικουρικός οδηγός και δεν υπάρχει ασθενοφόρο.  Οι περιοχές αυτές είναι απομονωμένες και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο της Τρίπολης. Καμία Κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει αυτούς τους πολίτες ως πολίτες κατώτερης κατηγορίας. Υπάρχει επίσημη καταγγελία που ασθενής έπαθε έμφραγμα και το ασθενοφόρο χρειάστηκε ώρες για να φτάσει. Άρα χρειαζόμαστε ασθενοφόρο και οδηγούς.

-          Προτείνω κ. Υπουργέ το εξής. Σύμφωνα με το Νόμο 4368/2016 στο άρθρο 78, οδηγοί ασθενοφόρων μπορεί να είναι προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και προσωπικό των ΟΤΑ. Αυτή τη στιγμή, που τελείωση η δύσκολη περίοδος με τις πυρκαγιές, μπορεί να σταλεί πρόσκληση στο κλιμάκιο των πυροσβεστών της Γορτυνίας και να αξιοποιηθούν ως οδηγοί ασθενοφόρου. Η εκπαίδευσή τους θα γίνει στην Τρίπολη ώστε να μην μετακινούνται στην Αθήνα. Να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα μικρό οικονομικό κίνητρο και έτσι να λύσουμε προσωρινά το ζήτημα διότι με τον ΟΑΕΔ θα υπάρξει καθυστέρηση. Φέρτε αύριο στο νομοσχέδιο μια τροπολογία ώστε να υπάρξει το κίνητρο και να λυθεί προσωρινά το θέμα.

Ο Υπουργός:

-          Παραδέχτηκε την έλλειψη ασθενοφόρων, αλλά και οδηγών

-          Δήλωσε ότι έγινε η παραλαβή του ασθενοφόρου που προορίζεται για τα Τρόπαια

-          Δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πρότασή μου για εκπαίδευση στην Τρίπολη των πυροσβεστών που θα μπορούν να αναλάβουν ως οδηγοί ασθενοφόρων προσωρινά με ένα μικρό οικονομικό κίνητρο.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 14:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Μ’ αρέσει που ρωτάς τον Οδυσσέα που δεν άσκησε ιατρική ούτε μια μέρα και συζητάει θέμα που δεν το ξέρει με τον δικηγορο υπουργό υγείας που μας έλεγε πως οι πεθαμένοι έχουν προσωπικά δεδομένα. Κάνουν ντόρο προεκλογικό με το τυράκι του πολίτη που έκανε σημαία το θέμα για τους δικούς του μικροπολιτικούς λόγους και αρμέγουν τα ψηφαλάκια των απεγνωσμένων και άσχετων με τα θέματα κατοίκων των ερημωμένων χωριών. Ούτε ντροπή ούτε στράτα

  • F.P
    F.P Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:54 Σύνδεσμος σχολίου

    και μηχανοδηγους του ΟΣΕ να ζητησουν δε θα παει κανενασ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 12:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι είδους εκπαίδευση θα κάνουν οι ΟΤΑ και οι Πυροσβέστες τη στιγμή που υπάρχει σχολή ΙΕΚ Διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρων με διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων οι οποίοι πιστοποιούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα σε κάποιο ασθενοφόρο υγειονομικού σχηματισμού;;;;;;;;;;
    Ο νόμος αυτός είναι ξεκάθαρος διακομιδή ασθενούς από το Κέντρο Υγείας με οδηγό από τον ΟΤΑ ή Πυροσβεστική μαζί με ένα υγειονομικό του Κ.Υ. άρθρο 78.
    Ρε Οδυσσέα και ότι αφορά το ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό που σαν ιατρός γνωρίζεις ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να το αναλάβει λέω εγώ τώρα!!!!! γιατί στο νόμο είναι και το άρθρο 54.
    Και στο αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος για τα καθήκοντα του Διασώστη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...