Στην πτήση μεταφοράς της Αγίας Ζώνης η Γορτύνια αεροσυνοδός Αθηνά Λαμπροπούλου (εικόνες)
Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, θα αφιχθή η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου όπου θα παραμείνει έως και τις 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου της πόλης του Πειραιά.
Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και θα εξέλθει από το Άγιον Όρος προς ευλογία των πιστών του Πειραιά και όχι μόνο καθώς, σε κάθε έξοδό της, χιλιάδες συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από το εξωτερικό, για να λάβουν τη χάρη της, να ακουμπήσουν τον πόνο τους αναζητώντας την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνά η ανθρωπότητα.
Η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο. Συγκεκριμένα στην πύλη Ε9 στην προβλήτα έναντι Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.
Στις 11:00 θα γίνει η επίσημη υποδοχή της από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.
Την αεροπορική πτήση μεταφοράς της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου συνόδευαν εκπρόσωποι μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας Λιβανέζων ιδιοκτητών που εδρεύει στο Μαρούσι. Αεροσυνοδός της πτήσης είναι η Γορτύνια Λαμπροπουλου Αθηνά από το χωριό Τουθόα.
Δείτε αποκλειστικές εικόνες!
Σχετικά Άρθρα
- Κωνσταντινόπουλος από τη Γορτυνία: "Το κεντρικό κράτος οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα, ώστε να μη μείνουν απομονωμένα χωριά"
- Κεραυνός άφησε χωρίς ρεύμα χωριά στη Γορτυνία - Άμεση αποκατάσταση από τον ΔΕΔΔΗΕ!
- Άμεση χρηματοδότηση και μέτρα για τις ζημιές από την κακοκαιρία στον Δήμο Γορτυνίας ζητά ο Κωνσταντινόπουλος
- Μάκαρης-Φαράντος: "Όχι άλλα προβληματα στις ζωές των κατοίκων της Γορτυνίας!"
- Γιώργος Καπλάνης: "Η κατάρρευση που κάποιοι βάφτισαν «κακοκαιρία»"






