Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίσημο | Δεν θα αποζημιωθούν όλοι οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στην πυρόπληκτη Γορτυνία (vd)

Επίσημο | Δεν θα αποζημιωθούν όλοι οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στην πυρόπληκτη Γορτυνία (vd)

Η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συζητήθηκε στη Βουλή για τους μη κατά κύριο επάγγελμα πυρόπληκτους αγρότες της Αρκαδίας που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως αν και το Υπουργείο είχε ανακοινώσει από τον Οκτώβριο του 2022 ότι θα αποζημιωθούν, αυτό δεν έχει συμβεί. «Έχουν καταστραφεί τα δένδρα, δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα χρόνια να υπάρχει παραγωγή».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς απάντησε ότι «έχουν δοθεί περίπου 3.000.000 ευρώ για αποζημιώσεις και σε κατά κύριο και σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τον ΕΛΓΑ και τον Πρόεδρο του από την Αρκαδία κ. Λυκουρέντζο. Οι λίγες περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν έχουν λάβει προκαταβολή δεν την έλαβαν για έναν και μόνο λόγο που ήταν υποχρεωτικός. Να υπάρχει σε αυτό τον μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη ένα κάποιο οποιοδήποτε εισόδημα αγροτικό από την προηγούμενη ρονιά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν αποζημιωθεί. Όλοι οι άλλοι 248 μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν πληρωθεί.»

«Δεν είναι κοροϊδία να έχει πληρώσει κανονικά την εισφορά του στον ΟΣΔΕ και να μην αποζημιώνεται; Έχω πάνω από 30 ονόματα από το Λιβαδάκι, τη Χώρα, το Δω δεκάμετρο, το Χρυσοχώρι. Άνθρωποι που έχουν πεθάνει οι γονείς τους και δεν δήλωσαν εισόδημα την προηγουμένη χρόνια, διότι το δήλωσαν οι γονείς τους, δεν είναι άλλη περίπτωση; Εδώ, πρέπει να βρούμε μια λύση.»

Ο Υπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση καμίας κοροϊδίας. Κατανοώ τη δεύτερη περίπτωση που μου αναφέρατε. Στο πλαίσιο των ενστάσεων, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεν προβλέπεται πουθενά αποζημίωση με μηδενικό αγροτικό εισόδημα, όταν δεν έχουν παράξει τίποτα. Χωρίς κανένα παραγωγικό αποτύπωμα.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

5 σχόλια

  • ΒτΒ
    ΒτΒ Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

    καθάρματα του μπλε πασοκ (νδ)

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 09:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο βλασης ακούει ; τη εχει να πει στους γορτυνιους ; τους εύχεται περαστικά σας.με τη μούτρα θα ερθει να ζηταει ψηφους ;.......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 08:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευτυχώς που θα αργησουν οι εκλογες να εχουν γινει οι ντοματες πολιτικα λαμογια θα φατε μαύρο που δεν θα ξαναπατησετε στη γορτυνια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 22:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε λαμογια... ποιος σας είπε ότι η παραγωγή συνδέεται πάντα με εισόδημα? Υπάρχουν περιπτώσεις που η παραγωγή δεν πήγε καλά και άρα εισόδημα γιοκ και επίσης η παραγωγή ήταν μικρή και άρα αναλώθηκε για τις ανάγκες του παραγωγού... Ε ρε μαυρο που θα πέσει!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 21:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Είμαι κάτοικος Γορτυνίας. Έχω παράξει ελαιόλαδο .Δεν έχω πουλήσει για διάφορους λόγους , οικογενειακή κατανάλωση ,αποθήκευση κλπ. Κατά συνέπεια δεν έχω υποχρέωση να δηλώσω αγροτικό εισόδημα γιατί να μην αποζημιωθώ? Μήπως μας κοροΪδευει η κυβέρνηση?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...