Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Μαθητές ‘’μετανάστες’’ λόγω κλειστών σχολείων

Γορτυνία | Μαθητές ‘’μετανάστες’’ λόγω κλειστών σχολείων

Όχι ένας, όχι πέντε, ούτε καν δέκα αλλά σχεδόν 20 μαθητές από διάφορα χωριά της Γορτυνίας αναγκάζονται να γίνουν μετανάστες όχι απλά σε γειτονικά σχολεία αλλά σε γειτονικούς νομούς καθώς στη δυτική πλευρά της Γορτυνίας έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος  & Πελοποννήσου σχεδόν 20 μαθητές ταξιδεύουν καθημερινά στους νομούς Ηλείας και Αχαίας με σκοπό να εκπαιδευτούν και να λάβουν γνώσεις από σχολικές μονάδες που είναι ακόμα ανοιχτές στις περιοχές αυτές.

Οι μαθητές αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Ανδρίτσαινα, τον Πύργο, το Βασιλάκι Ολυμπίας ενώ άλλοι προς Αχαία και τη περιοχή των Καλαβρύτων και της Δάφνης.

Το πρόσφατο σοβαρό πρόβλημα που αναδείχθηκε μέσω της ΕΡΤ σχετικά με το γολγοθά ενός μαθητή από το χωριό Βιδιάκι Γορτυνίας μήπως να ‘’ξυπνήσει’’ λίγο τις αρχές κρατικές και αυτοδιοικητικές της Αρκαδίας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επανίδρυσης μιας σχολικής μονάδας, έστω και δημοτικού, έστω και μονοθέσιου ή διθέσιου στη πλευρά της Γορτυνίας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα;

Μήπως ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε στη πράξη όσο αυτό είναι εφικτό αυτούς τους 20,15,10 μαθητές να γυρίσουν πίσω σε ένα σχολείο που θα βρίσκεται στη περιοχή τους; Που θα δώσει ζωντάνια σε ένα μικρό χωριό; Που θα βοηθήσει το τοπικό καφενείο – παντοπωλείο να βγάλει μερικά ευρώ παραπάνω ώστε να μη κλείσει και αυτό;

Το πρόβλημα καταγράφεται κυρίως στη πλευρά των πρώην Δήμων Ηραίας, Κοντοβάζαινας και Τροπαίων. Σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν κτηριακές υποδομές να φιλοξενήσουν και πάλι μαθητές. Είναι στο χέρι της Αρκαδίας να γίνει πράξη.

Θάνος Χουλιάρας

ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ

Μέλος Ευρωπαικής Κοινότητας Νέων

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...