Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Γορτυνίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Γορτυνίας

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε πολιτικά» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γορτυνίας, της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ και αναφέρει: «Η παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή για την κατασπατάληση πόρων μέσω των απευθείας αναθέσεων από τη δημοτική αρχή Γορτυνίας επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι η τοπική διοίκηση – ως μακρύ χέρι του κράτους – χρησιμοποιείται για να εξαγοραστούν συνειδήσεις, να καλοταϊστούν στόματα, έτσι ώστε να αναπαράγεται η κυρίαρχη πολιτική που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το λαό.

Οι απευθείας αναθέσεις συνδέονται με κατάπτυστες συμβάσεις και προγραμματικές συμφωνίες που υπέγραψε ο Δήμος με ιδιώτες και δημόσιους φορείς (όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα), τις οποίες καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και σε κάθε ευκαιρία.

Η προσπάθεια των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Αποσκίτη – Παρασκευόπουλου) να εμφανιστούν ως προστάτες της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και του δημοσίου χρήματος είναι μάταιη. Ο γορτυνιακός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι απευθείας αναθέσεις εισήχθησαν στο νομικό οπλοστάσιο της τοπικής διοίκησης από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ενισχύθηκαν με τον Καλλικράτη, τον οποίο στήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε πολιτικά. Κατάργηση των απευθείας αναθέσεων σημαίνει κατάργηση του θεσμικού πλαισίου (νόμος Καλλικράτη) που τις επιτρέπει. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Στις επικείμενες τοπικές εκλογές, καλούμε τους Γορτύνιους με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης να επιβάλλουν την αλλαγή πολιτικής στο Δήμο, η οποία θα υπηρετεί το λαό και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...