Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοβαρή καταγγελία: «Το νερό στα Λαγκάδια κάνει μόνο για καθαριότητα στην .. τουαλέτα»!

Σοβαρή καταγγελία: «Το νερό στα Λαγκάδια κάνει μόνο για καθαριότητα στην .. τουαλέτα»!

«Πολλά λεφτά διατέθηκαν και θα διατεθούν για να πάθουμε όλοι...τύφο!». Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γορτυνίας για την ύδρευση στα Λαγκάδια!

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν πέντε-έξι χρόνια διατέθηκαν 650.000 ευρώ για ύδρευση του Δήμου Λαγκαδίων. Άλλαξαν κάποιους σωλήνες, άφησαν επιφανειακά μαρκούτσια για να φαίνεται ότι είναι υδραγωγείο, φτιάξανε μια δεξαμενή που δεν καλύπτει υψομετρικά το χωριό, κεντρικούς εξωτερικούς αγωγούς από τις πηγές Ράπη για...να λιάζονται και να μπορεί ο καθένας να τους ψηλαφεί. Κατασκεύασαν όμως έναν αγωγό απ’αυτή την καινούργια δεξαμενή μέχρι τη δεξαμενή της Παναγιάς, ο οποίος λειτουργεί ανεπαρκώς...

Δε μας εξέπληξε λοιπόν το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας (αρ. Πρωτ.3308/3/12/2013) το οποίο βεβαιώνει – ας μην το λέει ευθέως – ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει ασθενείς από τύφο. Μεταξύ αυτών τονίζεται η υποχρέωση του Δήμου να ενημερώσει τους δημότες ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. Όλα αυτά τα χρόνια (και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στο προηγούμενο) είχαμε τονίσει αυτό τον κίνδυνο. Όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Ο Δήμος μέχρι τώρα δεν έλαβε κανένα μέτρο για να προστατεύσει την υγεία των Λαγκαδινών και των περαστικών. Δικαιώνει την παροιμία του λαού ότι «...όποιος κρύβει την αρρώστια του, πάει με δαύτη...». Αντ’αυτού έσπευσε να δημοπρατήσει το έργο «Ολοκλήρωση και βελτίωση δικτύου Τ.Κ. Λαγκαδίων» ποσού 987.249,87 ευρώ (!). Πολλά λεφτά πατριώτες...!!!

Στη μελέτη δεν περιλαμβάνεται α) η προστασία της πηγής Ράπη (σε αυτή σταβλίζονται πρόβατα), β) η λειτουργία του προ οκταετίας κατασκευασμένου υδραγωγείου, γ) η αντικατάσταση αγωγών στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, διότι πολύ απλά η νέα δεξαμενή δεν καλύπτει υψομετρικά τα σπίτια.

Απαιτούμε να αλλάξει η μελέτη σύμφωνα με τα παραπάνω και το έργο να εκτελεστεί από συνεργείο και επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου με τον πλέον - οικονομικά και τεχνικά – προσφορότερο τρόπο.

Διαφορετικά, ας ετοιμαστούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και το Παναρκαδικό να περιθάλψουν περιστατικά από...ΤΥΦΟ!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κώστας Σιοκορέλης»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...