Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ταινία για το Φεστιβάλ Καννών γυρίζεται στην Δημητσάνα - Δείτε εικόνες!

Ταινία για το Φεστιβάλ Καννών γυρίζεται στην Δημητσάνα - Δείτε εικόνες!
Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα γυρίσματα στην Δημητσάνα για την ταινία "Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια" (ή “Ο Πέτρος και ο Λύκος”) του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου. Αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Πρόκειται για πολύ σημαντική ταινία, που αποτελεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στη δράση Focus CoPro της του Φεστιβάλ των Καννών. Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει νέους σκηνοθέτες που έχουν διακριθεί σε μεγάλα φεστιβάλ όλου του κόσμου με τις μικρού μήκους ταινίες τους, έτσι ώστε να μεταπηδήσουν σε ταινίες μεγάλου μήκους. Ένας από αυτούς είναι ο Θανάσης Νεοφώτιστος.
Ο Νεοφώτιστος είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και αρχιτέκτονας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA), απόφοιτος του θεσμού των Berlinale Talents και Επικεφαλής του νέου Διαγωνιστικού Σπουδαστικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας.
Η τελευταία του ταινία μικρού μήκους“AirHostess-737 κέρδισε 22 βραβεία σε 80 Φεστιβάλ, ανάμεσά τους στα φεστιβάλ του Τορόντο, του Σάντανς, του Λοκάρνο και του Κλερμόν-Φεράν! Έχει ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια θεάσεις!!!
Τώρα, στα πλαίσια του Focus CoPro του Φεστιβάλ Καννών ξεκινά στη Δημητσάνα τα γυρίσματα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, “Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια” (ή “Ο Πέτρος και ο Λύκος”), η οποία είναι “μια ελληνική τραγωδία ενηλικίωσης για τη σεξουαλική αφύπνιση, την διαφορετικότητα και την αποδοχή”.

Παρακάτω, θα δείτε εικόνες από τα γυρίσματα στη Δημητσάνα. Πρόκειται για εικόνες της εκπαιδευτικού και θεατρολόγου Δώρας Μπαρουτάκη, η οποία συμμετείχε ως βοηθητική ηθοποιός στα γυρίσματα.

1 σχόλιο

  • Απόστρατος Γορτύνιος
    Απόστρατος Γορτύνιος Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 14:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Τραγοι στα καρναβάλια σε άλλες περιοχές και ματοχαντρα εξω απο την Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους...... εξαιρετικα πραγματα..... μαγγανίες και καλά πάει το θέμα.....
    Ο μητροπολιτης δε τα βλέπει αυτα ???? ματόχαντρα πίσω απο την προτομή του Αγίου Ιωσήφ.
    Και επειδη πάλι θα με πειτε οπισθοδρομικό δείτε πιο προσεκτικά για ποιο πράγμα μιλάει η ταινία και μετά βγάλτε αποφάση....... Καληνύχτα σας.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...