Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εκδήλωση της Παγγορτυνιακής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας (εικόνες)

Η εκδήλωση της Παγγορτυνιακής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας (εικόνες)

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπατριώτες από πολλά χωριά της Γορτυνίας αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων και από τους εννέα πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.

Στην αρχή η Σύμβουλος Τύπου της Παγγορτυνιακής Πέννυ Καλύβα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και σημείωσε ότι πριν από 40 χρόνια ακριβώς (28-2-1974), συνήλθαν σε σύσκεψη 28 Πρόεδροι Γορτυνιακών Συλλόγων για τη δημιουργία της Ένωσης. Και από τότε όλα αυτά τα χρόνια την διοίκησαν ικανότατα διοικητικά Συμβούλια με λίαν δραστηρίους Προέδρους, που στόχο είχαν πάντα το συμφέρον της Γορτυνίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Πλέσσιας, που ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε αυτή η χρονιά να κυλήσει ομαλότερα από την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα ενημέρωσε για τις νέες δραστηριότητες της Παγγορτυνιακής, που μεταξύ άλλων είναι η κατασκευή ιστοσελίδας αλλά και η δημιουργία χορευτικού τμήματος, στο οποίο δάσκαλος χορού θα διδάσκει δωρεάν σε όσες και όσους επιθυμούν. Τέλος ευχαρίστησε και όσους ανταποκρίθηκαν για δεύτερη χρονιά στο κάλεσμα της Ένωσης για τη συγκέντρωση τροφίμων κα ήδη ρουχισμού για άπορα άτομα της Γορτυνίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, που τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης της Γορτυνίας και παρότρυνε σε νέα άτομα να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και να τεθούν στην κρίση του γορτυνιακού λαού.

Τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία μετέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. π. Ιάκωβος Κανάκης.

Στη συνέχεια την πίττα ευλόγησαν ο π.Ιάκωβος με τον π.Χρήστο από Βλαχόρραφτη. Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα μεγάλο καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, έτυχε στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γορτυνίων Πάτρας Θεόδωρο Κακούρη, που μαζί με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Παπαγιαβή προσήλθαν από την Πάτρα ειδικά για την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Δημ. Σύμβουλος και τ. Δήμαρχος Ηλίας Αποσκίτης, ο Δ.Σ. Γορτυνίας Γιώργος Κανελλόπουλος, η Δ.Σ. Χαλανδρίου & Πρόεδρος Αρκάδων Άννα Βυτινάρου, ο Δ.Σ. και τέως Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Δημήτρης Τούτουζας, η Δ.Σ. Ζωγράφου Σμαράγδη Αρβανίτη, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκος Γιαννακόπουλος, οι πολιτευτές Παναγιώτης Καρβελάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Παπαηλίου & Μαρίνος Τσίρμπας, οι επίτιμοι Πρόεδροι της Παγγορτυνιακής Κωνσταντίνος Καλύβας, Χρήστος Δημητρόπουλος & Ηλίας Γιαννικόπουλος, ο Πρόεδρος του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» Δημήτρης Πετρουτζής, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Βασίλης Γιαννακάκος, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Γιώργος Ζαραφέτας με τον Γεν.Γραμματέα Πάνο Αναγνωστόπουλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Φώτης Τούντας, η Αντιπρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου Ευαγγ. Γεωργιτσογιάνη, η εκπρόσωπος του Φυσιολατρικού- Ορειβατικού Ομίλου «Γκούρα» Νούλη Μητροπούλου -Λιακοπούλου και βέβαια πολλοί Πρόεδροι Γορτυνιακών Συλλόγων, όπως Τροπαιατών Αλ. Βεργέτης, Βυτιναίων Παν. Παπαδέλλος, Σταυροδρομιτών Ν. Ζευκιλής, Βυζικιωτών Τ. Παλυβός, Νυμφασίων Τρ. Λατάνης, Μαγουλιανιτών Παν. Κυριακόπουλος κ.α.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...