Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φωτορεπορτάζ από τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημητσάνα για την Αγία Κυριακή!

Φωτορεπορτάζ από τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημητσάνα για την Αγία Κυριακή!
Ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής οι εορταστικές εκδηλώσεις στην ιστορική Κοινότητα Δημητσάνας Γορτυνίας για τη γιορτή της Πολιούχου της Δημητσάνας, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.
Αρχικά, έγινε η υποδοχή του οφθαλμού του Αγίου Παντελεήμονος και ακολουθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου.
Στη συνέχεια, θα γίνει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Μαντίνειας Μεσσηνίας.
Τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί εψάλη Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τρισάγιο στο Ηρώο του Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνας ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΑΝΤΖΗ(1795-1821).
Τέλος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση παραδοσιακών στολών και αντικειμένων της Επανάστασης του 1821 στο Διασυνεδριακό Κέντρο της Αδελφότητας Δημητσανιτών την 5ην, 6ην και 7ην Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.
Το www.kalimera-arkadia.gr είναι στη Δημητσάνα και σάς μεταφέρει εικόνες από την περιοχή!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...