Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλειστικό: Γορτύνιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων!

Αποκλειστικό: Γορτύνιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων!
Ο Γορτύνιος (από το Σταυροδρόμι) Γιώργος Λύτρας εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Γαστρονομίας, στις εκλογές που έγιναν στις 3 Νοεμβρίου 2014, όπως φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα το «Καλημέρα Αρκαδία»!


Είναι  ο δημιουργός και εμπνευστής του φορέα αυτού που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 και έχει στόχο την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο αλλά και την ανάπτυξη της στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Γ. Λύτρας είναι executive chef και διδάσκει υψηλή γαστρονομία τα τελευταία δέκα έτη στην μεγαλύτερη σχολή γαστρονομίας της χώρας!

Επιπλέον, η οργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και ημερίδων είναι στους άμεσους στόχους της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας.

Παράλληλα, στοχεύει στη δραστηριοποίηση όλων των μελών για την ανάπτυξη της γαστρονομίας και της Ελληνικής και παραδοσιακής τοπικής κουζίνας ανά περιφέρεια με καταγραφή της.

Τέλος, στόχος είναι ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού, της Ελληνικής γαστρονομίας, των Ελληνικών προϊόντων παγκοσμίως, καθώς και της Ελληνικής οικονομίας εν γένει, μέσω της μακρόχρονη πείρας, των γνώσεων και των καινοτόμων ιδεών των μελών του Σωματείου, ενώνοντας όλους τους επαγγελματίες του χώρου, με σεβασμό στον επαγγελματία και άνθρωπο.

Η Ακαδημία έχει την πρόθεση να συνεργαστεί τόσο με τα τοπικά επιμελητήρια όσο και με τους τοπικούς φορείς της Αρκαδίας για να προωθηθεί η γαστρονομία της Αρκαδίας.

Περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε:
http://www.chefacademy.gr/chefacademy/
https://www.facebook.com/chefacademy

2 σχόλια

  • CaptainJo
    CaptainJo Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ένα μεγάλο μπράβο.....Επιτέλους αρχίζουν και αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι άνθρωποι που έχουν πραγματικό μεράκι και αληθινή αγάπη για αυτό που κάνουν .....ένα μεγάλο μπράβο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δάσκαλο, Άνθρωπο και Άξιο αντιπρόσωπο της μαγειρικής τέχνης, που όχι μόνο μας διδάσκει και θα συνεχίσει να μας διδάσκει με τις πράξεις και τα έργα του, αλλά μας ανοίγει και τον δρόμο για να δούμε τι ακριβώς σημαίνει να είσαι Άνθρωπος, που δεν αναλώνεται όπως οι πολλοί,που προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά της άσκοπης ματαιοδοξίας τους.
    Όλοι εμείς, που τον έχουμε Δάσκαλο και στο επάγγελμα μας, αλλά και στην ζωή, είτε λίγο, είτε πολύ, έχω να πω πως είμαστε περήφανοι για αυτόν, και θα τον στηρίζουμε σε κάθε του βήμα! Γιατί πέραν όλων των άλλων μας έδειξε τι είναι να είσαι Άνθρωπος, με ήθος, χαρακτήρα και προσωπικότητα, που καταφέρνει να τα συγκεντρώνει όλα αυτά, ώστε να βγάζει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στα πιάτα του, στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται και συναναστρέφεται, και κυρίως στην κοινωνία, με την κληρονομιά που χτίζει για να της αφήσει, μέρα με την μέρα, με την αυτοθυσία και την ταπεινότητα που τον διακρίνει!
    Μας έδειξε πως είναι ένας σωστός μάγειρας. ..κάποιος που πάνω από όλα σέβεται και αγαπάει αυτό που κάνει, που έχει πάθος και μεράκι, και το αποτέλεσμα όλων αυτών αρκεί και περισσεύει για να τον αναδείξει, χωρίς ψεύτικα σκαλοπάτια, ανούσιες παρελάσεις και επιδείξεις, και κούφια λόγια των πολλών. ...
    Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτόν, ανθρώπους με όραμα, και τίμιο τρόπο αντιμετώπισης της ζωής και του κλάδου μας....
    Ίσως έτσι να κάνουμε κάμποσα βήματα μπροστά, όχι μόνο σαν μάγειρες, αλλά κυρίως σαν άνθρωποι. ....

  • ΑΓΡΙΔΙΩΤΗΣ
    ΑΓΡΙΔΙΩΤΗΣ Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 16:22 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΥΓΕ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...