Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθαρισμός και σηματοδότηση για πεζοπορικά μονοπάτια στην Γορτυνία

Καθαρισμός και σηματοδότηση για πεζοπορικά μονοπάτια στην Γορτυνία
Σε ενημέρωση του Συλλόγου Βαλτεσινιωτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας για την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής μας, γίνονται συντονισμένες δράσεις για την πιστοποίηση πεζοπορικών μονοπατιών στην Γορτυνία, με το πρόγραμμα Leading Quality Trails – Best of Europe της Ομοσπονδίας των Γερμανών Περιπατητών, σε συνεργασία με την Ακαδημία Περιπατητών SVG.


Τα πεζοπορικά μονοπάτια στην Γορτυνία είναι μήκους 65 χλμ ,με διαδρομή που περιλαμβάνει τα χωριά : Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Ζυγοβίστι – Ελάτη – Βυτίνα – Νυμφασία – Μαγούλιανα - Βαλτεσινίκο – Λαγκάδια.

Ο Σύλλογός μας, χαιρετίζει και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχοντας οικονομικά, καθώς και με εθελοντικές ενέργειες όπου απαιτείται.

Ο καθαρισμός και η σηματοδότηση του μονοπατιού της ευθύνης του Βαλτεσινίκου, συνολικού μήκους περίπου 9 χλμ, ολοκληρώθηκε κυρίως από εθελοντές του Σ.Α Ο.Ο Τρίπολης και του χωριού μας, αλλά όπου χρειαζόταν και με αμοιβή.

Η διαδρομή του μονοπατιού, όπου τοποθετήθηκαν περίπου 500 μικρές πινακίδες ένδειξης από αλουμίνιο που διεθεσε ο Σύλλογος είναι : Σανατόριο της Μάνας – ρέμα Ελάς – Βαλτεσινίκο – Παλιόκαστρο – Άγιος Παντελεήμονας – Γριάς λιθάρι – Κρύα Βρύση Λαγκαδίων.

Η παραπάνω διαδρομή ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση μετά από τις συχνές παρεμβάσεις συντήρησης από τον συμπατριώτη μας Φώτη Κ Παναγούλια και φίλους μέλη της ομάδας της Ελληνικής Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας (ΕΕΟΠ) .

Την πιστοποίηση παρέχει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας που ιδρύθηκε το 1969 στην Γερμανία και αποτελείται από 55 οργανισμούς πεζοπόρων από 30 ευρωπαϊκά κράτη και με περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη.

Απομένει η τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία ξύλινων πινακίδων, η χαρτογράφηση και συγκέντρωση στοιχείων του μονοπατιού για την ολοκλήρωση του φακέλου. Η χαρτογράφηση και η ολοκλήρωση του φακέλου θα γίνει μέσα σε λίγες μέρες.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τον συντονιστή Γιάννη Λαγό από την Στεμνίτσα, τους εθελοντές Αθανάσιο Χωραφά, Διονυσία Μανδρώνη , Νίκο και Χρήστο από τον Σ.Α.Ο.Ο Τρίπολης , τους φίλους Δημήτρη Κουτσιάδη , Νίκο Κρατημένο, Νίκη και Βαγγέλη Χαραλαμπόπουλο από Δημητσάνα, τον Θοδωρή Παπακονδύλη από τα Μαγούλιανα, το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πάνο Μιχόπουλο υπεύθυνο για το χωριό μας, Γιώργο Παπαπέτρου, Στάθη Μπουλούγαρη , Νίκο Μπουλούγαρη , Νίκο Θ Νταλιακούρα, Ζαφείρη Ζαφειρόπουλο.

Θερμά ευχαριστούμε επίσης, τον συμπατριώτη μας Γιώργο Μιχόπουλο (Ντεμεσέλη) που διέθεσε 300 ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων της αγοράς, της τοποθέτησης των σημάτων και χαρτογράφηση του μονοπατιού. Στην συνέχεια θα καθαρίσουμε -σηματοδοτήσουμε και άλλα περιφερειακά μονοπάτια του χωριού για πεζοπορία και ποδηλασία.

Περιμένουμε την συνδρομή και άλλων φίλων και συμπατριωτών, την μόνη πηγή οικονομικής στήριξης των δραστηριοτήτων του Συλλόγου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...