Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση στη Γορτυνία για τα σκουπίδια– Θα συνεχιστεί η διαβούλευση για τις θέσεις!

Ένταση στη Γορτυνία για τα σκουπίδια– Θα συνεχιστεί η διαβούλευση για τις θέσεις!
Στη συνεδρίαση, υπήρχε πολύς κόσμος, κυρίως από τα χωριά Καλλιάνι, Τουμπίτσι, Δόξα και τις γύρω περιοχές, που διαφωνούν με τη λειτουργία δορυφορικού Σταθμού στη θέση «Σφεντομάκι» Δ.Ε. Τροπαίων (Ανάμεσα στους οικισμούς Καλλιάνι και Τουμπίτσι επί της Ε.Ο.).
Να θυμίσουμε ότι ο κεντρικός Σταθμός προβλέπεται στην Καρκαλού, κοντά στη Δημητσάνα.
Η συνεδρίαση είχε ένταση και πολλές φωνές.
Τελικά, αυτό το οποίο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία είναι να γίνει δεκτή η προμελέτη, αλλά οριστική απόφαση για τις θέσεις, θα παρθεί μετά από νέα διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
14 ψήφισαν υπέρ και 11 κατά. Ουσιαστικά, κατά ήταν και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Κολοβού και Κούλη) που εξαρχής ζήτησαν αναβολή του θέματος. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 σχόλια

  • Οι αριθμοί λένε την αλήθεια
    Οι αριθμοί λένε την αλήθεια Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 12:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Καταλαβαίνουμε όλοι προς τι όλη αυτή η....λύσσα, μην ανησυχείτε!!! Ευχαριστούμε για την ανάλυση πάντως!! :)

  • Γιάννης Ζαφειρόπουλος
    Γιάννης Ζαφειρόπουλος Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 07:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Μερικά απλά νούμερα:
    Ένας δήμος 30.000 κατοίκων παράγει περίπου 10.000 τόνους απορρίμματα τον χρόνο. Μέχρι σήμερα τα πέταγε σε μία χωματερή με κόστος περίπου 200.000 ετησίως και ανυπολόγιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Έρχεται τώρα η Ε.Ε. και βάζει πρόστιμο 160.000 τον χρόνο και δίκαια οι πολίτες αγανακτούν για την αδιαφορία που τους οδήγησε σε βαριά πρόστιμα. Έρχονται λοιπόν οι σωτήρες που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο και φτιάχνουν μεγάλα εργοστάσια που θα λύσουν το πρόβλημα. Φυσικά δεν μας λένε ότι η λύση θα κοστίζει 650.000 έως 900.000 τον χρόνο. Δεν μας λένε, ότι οι εταιρίες που θα χρυσοπληρώσουμε θα κερδίζουν επί πλέον τουλάχιστον 1.000.000 τον χρόνο από τα ανακυκλώσιμα υλικά.
    Δεν μας λένε, ότι εάν κάναμε ανακύκλωση θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε τα 650.000 και να κερδίζει ο δήμος μας τα κέρδη από την ανακύκλωση.
    Και αυτά για 10.000 τόνους. Κάντε τον πολλαπλασιασμό για 150.000 τόνους που δεσμεύεται να δίνει στους "σωτήρες" ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και θα καταλάβετε γιατί επιμένει να επιτίθεται λυσσαλέα κατά του νέου ΕΣΔΑ.

  • Τάκης
    Τάκης Σάββατο, 30 Μαϊος 2015 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

    το καταπληκτικό ήταν ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου, πρώην δήμαρχος, δεν γνώριζε καν την υπόθεση της μελέτης των σταθμών μεταφόρτωσης... οι δε σύμβουλοι που ψήφισαν το ακουγαν για πρώτη φορά. Κάτι ακόμα καταπληκτικό..... πρώην συνεργάτης του δημάρχου, ρώτησε με νόημα , η μελέτη΄έγινε με ανάθεση η με προκύρηξη... και όταν έλαβε την απάντηση με ανάθεση τα έψαλλε για καλά στο δήμαρχο.

  • ΚΑΛΛΙΑΝΑΙΟΣ
    ΚΑΛΛΙΑΝΑΙΟΣ Σάββατο, 30 Μαϊος 2015 01:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιαννόπουλο δε θέλατε πάρτε τώρα τα @@@@@@@

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...