Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σφυρής: «Καλώ τον Υπουργό κ. Παππά να δώσει λύση στο πρόβλημα με τη Digea στη Γορτυνία»

Σφυρής: «Καλώ τον Υπουργό κ. Παππά να δώσει λύση στο πρόβλημα με τη Digea στη Γορτυνία»
Απάντηση για τα προβλήματα με το σήμα της Digea στη Γορτυνία έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Ουσιαστικά, ο Υπουργός μίλησε για συμπληρωματικούς σταθμούς εκπομπής με τη συνδρομή του Δήμου Γορτυνίας ή τρίτου φορέα.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΦΥΡΗ

«Σε απάντηση της επιστολής του Υπουργείου Ψηφιακής θα ήθελα να τονίσω πως από την πρώτη κιόλας στιγμή ως Δημοτικός Σύμβουλος απηύθυνα αρμοδίως τα παράπονά μου για την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος με το σήμα Digea σε περιοχές της Γορτυνίας, όπου οι κάτοικοί της δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια. Καλώ τον Υπουργό κ. Παππά να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες διότι οι πολιτικοί είναι εκλεγμένοι να δίνουν λύσεις και όχι να δικαιολογούνται επικαλούμενοι άρθρα της κείμενης νομοθεσίας.
Οι πολίτες της Γορτυνίας πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αντίστοιχους των μεγαλουπόλεων.
Με εκτίμηση,
Σφυρης Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας»
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
Απαντώντας σε αναφορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Καθ.κ.Δ.Τσαμάκης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, παραδέχονται πως, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στην ορεινή Γορτυνία, διαπιστώθηκε πως όντως σε ορισμένα σημεία δεν είναι δυνατή η λήψη ψηφιακού σήματος από τα προβλεπόμενα και ήδη εγκατεστημένα κέντρα εκπομπής. Ειδικότερα, οι επιτόπιες μετρήσεις εντόπισαν το πρόβλημα στο Βαλτεσινίκο, στη Βυτίνα, στα Λαγκάδια, στο Βυζίκι, στα Τρόπαια, στη Μυγδαλιά και στην Καμενίτσα.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προβλέπεται η δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών σταθμών κάλυψης, με συνεργασία του Δήμου ή τρίτου φορέα και του παρόχου δικτύου. Έως τότε, αναστέλλεται η έκδοση της οριστικής απόφασης επιβολής κυρώσεων κατά του Δήμου Γορτυνίας. Παράλληλα, σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, επιλέγεται η λύση της συμπληρωματικής δορυφορικής κάλυψης, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...