Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το πιο ... γλυκό φεστιβάλ Μελιού εγκαινιάστηκε στη Βυτίνα! (vd)

Το πιο ... γλυκό φεστιβάλ Μελιού εγκαινιάστηκε στη Βυτίνα! (vd)
Τα εγκαίνια για το «5ο Φεστιβάλ Mελιού και προϊόντων μέλισσας» έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία της Βυτίνας.
Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει ως την Κυριακ΄13 Αυγούστου, διοργανώνουν ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε την συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας και τον Σύλλογο Εμποροεπαγγελματιών Βυτίνας.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει: Έκθεση μελιού και παραγώγων του, ομιλίες, γεύσεις με μέλι, μουσικές εκδηλώσεις.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο πατέρας Νικόλαος, ενώ αμέσως μετά η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ Μαρίνα Διαμαντοπούλου κάλεσε τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο ο οποίος είπε ότι σε μία εποχή δύσκολη γίνεται αυτό το φεστιβάλ, με τον Δήμο να προσπαθεί να δημιουργήσει υποδομές κάτω από αντίξοες οικονομικά συνθήκες.
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού τόνισε ότι το φεστιβάλ μελιού αποτελεί θεσμό, αναδεικνύει ένα σημαντικό προϊόν του Αρκαδικού δάσος, του Μαινάλου, αναδεικνύει ένα ποιοτικό προϊόν και συγχρόνως οι ασχολούμενοι με τη μελισσοκομία δίνουν ζωή σε περιοχές ορεινές και μειονεκτικές.
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης τόνισε ότι η εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων, η αύξηση θερμοκρασίας, η ξηρασία και οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας δημιουργούν προβλήματα για τις μέλισσες. Και πρόσθεσε ότι πρέπει να στηριχθεί το μέλι ελάτης το οποίο σχεδόν έχει εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Δημάκος ο οποίος είναι Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας είπε ότι το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτών να έρθει κοντά στα προϊόντα μέλισσας,να τα γευτεί και να τα αγοράσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...