Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το παραδοσιακό αλώνισμα αναβίωσε στο Βαλτεσινίκο! (vd)

Το παραδοσιακό αλώνισμα αναβίωσε στο Βαλτεσινίκο! (vd)
Το 19ο Παραδοσιακό Αλώνισμα έγινε στο Βαλτεσινίκο με χορηγία του Δήμου Γορτυνίας, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Συμμετείχαν στην αναπαράσταση 6 άλογα, ενώ ο κόσμος άκουσε ωραία τραγούδια από την Κατερίνα Κατσίγιαννη, τον Νταβέλη, τον Πέτρο Πετρούτσο και άλλους συμπατριώτες.

Ήταν μια εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου που διοργανώνεται για 19η χρονιά,  σε μια προσπάθεια διατήρησης του συνδετικού κρίκου που ενώνει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας, με αναβίωση εθίμων και ηθών σχετικών με την αγροτική αυτή ασχολία των προγόνων μας για «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». 

Η εκδήλωση με το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο απέσπασε το τρίτο βραβείο στην διοργάνωση Best City Awards 2016 στην ενότητα Liveable City,  κατηγορία Πολιτισμός-Παράδοση, όπου ο Δήμος Γορτυνίας είχε υποβάλει υποψηφιότητα. 

Τα φαγητά ήταν καταπληκτικά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου δίνει συγχαρητήρια στους διοργανωτές Ταβέρνα Βασιλικός, Πετρουτσοπουλα και όλους τους συντελεστές. 

Β' _ Σήμερα 16 Αυγούστου έγινε το 19ο Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο με χορηγία του Δήμου Γορτυνίας. Μεγάλη η συμμετοχή του Κόσμου. 6 άλογα, ωραία τραγούδια από την Κατερίνα Κατσίγιαννη, τον Νταβέλη, τον Πέτρο Πετρούτσο και άλλους συμπατριώτες. Καταπληκτικά φαγητά. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές Ταβέρνα Βασιλικός, Πετρουτσοπουλα και όλους τους συντελεστές. Και τού Χρόνου να είμαστε όλοι εκεί!!!!!

Δημοσιεύτηκε από Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" στις Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...