Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Το φεστιβάλ "Μάνα Γη" στην Ηραία (εικόνες)

Γορτυνία | Το φεστιβάλ "Μάνα Γη" στην Ηραία (εικόνες)
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Ηραίας «Η Γκούρα» πραγματοποίησαν το 7ο Φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ» την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 που περιλάμβανε τις εξής δραστηριότητες:
Το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017 έγινε αγώνας δρόμου σε άσφαλτο και συγκεκριμένα στην διαδρομή Ψάρι Ηραίας-Λυκούρεση μήκους 4,5 χιλ. για μικρούς και μεγάλους και απονομή επάθλων στους νικητές στο τέλος της διαδρομής στην πλατεία του χωριού Λυκούρεση, όπου ο Σύλλογος Λυκουρεσαίων παρείχε ευγενική φιλοξενία με διάφορα κεράσματα για όλους. 
Με πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Ηραίας «Η Γκούρα» έγινε συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών και παραδόθηκαν στη ΔΗΚΕΓ προκειμένου να διανεμηθούν στους έχοντες ανάγκη κατοίκους της Γορτυνίας.
Το βράδυ της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017, στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα της Τ.Κ. Παλούμπα, στο δρόμο μεταξύ Παλούμπα και Σαρακινίου Ηραίας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής σαπουνιού και ακολούθησε μουσική εκδήλωση με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα του Παναγιώτη Αγγελακόπουλου και Κώστα Γιαννακόπουλου που την παρακολούθησε πολύς κόσμος απ’ όλα τα χωριά της Ηραίας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

φωτο: Β.Κουτρουμάνος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...