Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τον απαράδεκτο δρόμο «Τριπόταμα – Παραλογγοί»!

Γορτυνία | Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τον απαράδεκτο δρόμο «Τριπόταμα – Παραλογγοί»!
Αναμφίβολα ο δρόμος «Τριπόταμα – Παραλογγοί» αποτελεί για τη Γορτυνία και την Αρκαδία μια ανοιχτή πληγή. Δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε η τελευταία βέβαια) που το «Καλημέρα Αρκαδία» κάνει ειδική αναφορά σε αυτό τον επικίνδυνο δρόμο.
Πρόκειται για έναν δρόμο - ντροπή για την Αρκαδία που όσοι έχουν οδηγήσει εκεί, ξέρουν ότι πρόκειται για μία τρομακτική εμπειρία.
Για την τραγική κατάσταση του δρόμου έγινε έκτακτη γενική συνέλευση στη Γορτυνία όπου πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου Παραλογγοι-Τριπόταμα"
Ο δρόμος που ενώνει 2 περιφέρειες.
Ο δρόμος που ενώνει 3 νομούς.
Ο δρόμος που συνδέει 6 χωριά και οικισμούς με τον πλησιέστερο κεντρικό δρόμο.
Ο δρόμος που εξυπηρετεί τους αγρότες των χωριών Βυδιακι, Καρδαριτσι, Βελημαχι, Σουδελη, Αποσκια, Πεττα και Παραλογγους, για τις αγορές προϊόντων τους ,για το γάλα, για τις υγειονομικές ανάγκες(ιατροί, φάρμακα),καθώς και τις μετακινήσεις επισκεπτών από και προς τα χωριά.
Ο δρόμος αυτός είναι πλήρως εγκαταλελειμμένος από κεντρική διοίκηση, περιφέρεια αλλά και δήμο.
Η φετινή δε χρονιά ήταν πλήρως απογοητευτική ,ουτε η ετήσια συντήρηση δεν πραγματοποιήθηκε απο την περιφέρεια. Κατοικοι συναισθάνονται την πλήρη εγκατάλειψη τους απο τις αρχές.  
Ο δρόμος βεβαια που ανηκει στην περιφέρεια και στον δήμο Καλαβρύτων ειναι πλήρως αποκατεστημένος.
Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο με το δρόμο που ανήκει στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στο δήμο Γορτυνίας που ο δρόμος παρουσιάζει τραγική εικόνα.
Μπροστά σ’ αυτή την αδιαφορία των αρχών οι κάτοικοι των γύρω χωριών πραγματοποίησαν μέσα στον Αύγουστο έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου.
Η συνέλευση αποφάσισε:
-Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής με στόχο την ανάδειξη και επίλυση του θέματος
-να θέσουν οι εκλεγμένοι τοπικοί πρόεδροι το θεμα στο δημ. συμβουλιο του δήμου Γορτυνίας για λήψη απόφασης συμπαράστασης του δήμου στην κατασκευή του δρόμου
-να ζητήσει συνάντηση με Υπουργείο Εσωτερικών (Τσούκαλας Δημήτρης),με Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (υπηρεσία ΜΟΜΑ), περιφέρεια Πελοποννήσου (Τατουλης)
-να γινει σύγκλιση της συντονιστικής επιτροπής μετα το πέρας των συναντήσεων για εκτιμηση της κατάστασης και να χαράξει η επιτροπή το επομενο βήμα των κινητοποιήσεων.
-καλεί δε τους βουλευτές του νόμου, τους πολιτευτές, τον δήμαρχο Γορτυνίας και τους επικεφαλής των παρατάξεων να σταθούν στο πλευρό μας για το δίκαιο αυτό αίτημα μας.
Η συντονιστική επιτροπή: ο πρόεδρος Β.Γιαννακοπουλος (π. Δήμαρχος),ο γραμματέας Ν. Μπαντουνας (τοπικός πρόεδρος κοινότητας Παραλογγων).
Τα μέλη: Δασκαλοπούλου Χρήστος (πρόεδρος τοπικού Βελημαχιου), Ζαφειρόπουλος Ηλίας (πρόεδρος τοπικού Καρδαριτσιου), Χριστοπούλου Μαρία (πρόεδρος τοπικού Βυδιακιου), Μηλιώνης Μιχάλης (πρόεδρος συλλόγου Καρδαριτσιωτων), Μπαντούνας Σωτήρης (πρόεδρος συλλόγου Παραλογγιτων),Θωμάς Κώστας (πρόεδρος συλλόγου Βελημαχιτων), Νικολογιάννης Ιωάννης (πρόεδρος συλλόγου Σουδελαποσκιας), Γιαννακόπουλος Ανδρέας (πρόεδρος συλλόγου Πετταιων), Κακούρης Θεόδωρος (επιχειρηματίας), Ζαφειροπουλος Αντώνης (καλλιτέχνης), Λάνης Δημήτρης (αγρότης).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...