Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Η εορτή Άγιου Μάμαντος στη Μονή Παναγίας Κλειβωκάς (εικόνες)

Γορτυνία | Η εορτή Άγιου Μάμαντος στη Μονή Παναγίας Κλειβωκάς (εικόνες)
Σήμερα, Σάββατο, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλειβωκά στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας, και εορτάσθηκε ο Άγιος Μάμας, προστάτης των βοσκών.
Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής Αγ. Παρασκευής Βάχλιας, π. Ιερώνυμος, ο οποίος κάθε Σάββατο καθ' όλο το έτος τελεί Θ. Λειτουργία εκεί.
Εψάλε μελωδικά η μοναχή Ευλογία και βοήθησε ο υποδιάκονος Χαράλαμπος Κάββουρας. Για όσους δεν γνωρίζουν, στη Μονή από το 2012 - μετά την κοίμηση της μακαριστής μοναχής Χριστοδούλης - έχει εγκατασταθεί, με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχη μας π. Ιερεμίου, δραστήρια αδελφότητα τριών μοναζουσών, η οποία και έχει ξεκινήσει επίπονο έργο ανακαίνισης της Μονής (προστασία του καθολικού από την υγρασία και αγιογράφηση του, αποθήκη, κελιά μοναζουσών κ.λ.π) υπό την καθοδήγηση της Γερόντισσας Σεραφειμίας.
Λόγω της καταπληκτικής θέσης της Μονής - κτισμένη πάνω σε κατακόρυφο βράχο 300 και πλέον μέτρα πάνω απ' την κοιλάδα του ποταμού Λάδωνα (γι' αυτό και πολύ σωστά ονομάζεται και "Μετέωρο της Γορτυνίας") - να σημειώσουμε ότι απρόβλεπτες ζημιές συμβαίνουν συχνά. Τελευταία, ογκώδης βράχος κατέστρεψε τη στέγη στο αρχονταρίκι της Μονής και οι εργασίες αποκατάστασης θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα υπό τη Σκέπη της Παναγιάς μας και τη συνδρομή όλων των Γορτυνίων πιστών και όχι μόνο.
Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς μας, κατά την παράδοση μία εκ των ένδεκα που αγιογράφησε ο Άγιος Λουκάς, στέκεται απέναντι ακριβώς από την είσοδο του Καθολικού και περιμένει να ακούσει και μεταφέρει τα αιτήματά μας στον Υιό της και Σωτήρα μας.
 
Χαράλαμπος Κάββουρας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...