Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κανελλάκη προβλήθηκε στη Νυμφασία! (vd)

Ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κανελλάκη προβλήθηκε στη Νυμφασία! (vd)

Το Σάββατο 19 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νυμφασίας, έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη με τις απάνθρωπες βαρβαρότητες των ναζί σε βάρος των γυναικών στην Καλή Συκιά Ρεθύμνου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος των απανταχού Νυμφασίων «Η Αγία Τριάδα», για τον σκοπό της ιστορικής ευαισθητοποίησης γεγονότων που επηρέασαν και στιγμάτισαν βαθιά την καρδιά ολόκληρων χωριών, ακόμα και της ίδιας την Νυμφασίας.

Το ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσίασε ο ίδιος ο κ. Κανελλάκης, ήταν ιδιαίτερα τρανταχτό για όλους τους ακροατές και συγκινητικό για πλήθος ηλικιωμένον άνθρωπων της Νυμφασίας φέροντας στη μνήμη τους ανεξίτηλα γεγονότα με τους Γερμανούς κατακτητές που στιγμάτισαν αυτούς και τις οικογένειές του.



Την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε θερμή ομιλία του κ. Κανελλάκη που αναφέρθηκε στην σαραντάχρονη σχέση και επαφή του με «την λεβεντογέννα Κρήτη» και στους αγώνες των Κρητικών για λευτεριά και δημοκρατία, καλώντας παράλληλα σε αφύπνιση και διαρκή εγρήγορση τους ακροατές.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του προέδρου του συλλόγου των απανταχού Νυμφασίων Γιώργου Παπαδάκη, ενώ αναγνώστηκε και σημείωμα της προέδρου του συλλόγου Καλής Συκιάς «Ο Τσιλίβδικας» Βάσως Μπαμιάκη που μετέφερε τους αδελφικούς χαιρετισμούς των συγχωριανών της στην Αρκαδία κλείνωντας με την ευχή της ενίσχυσης των δεσμών και αδελφοποίησης Καλής Συκιάς και Νυμφασίας, Κρήτης και Αρκαδίας.

«Αυτό το ιστορικό ντοκιμαντέρ μπήκε στις καρδιές μας. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του καταπληκτικού έργου που είδαμε με κομμένη την ανάσα και μας εξέπληξε όλους. Αυτή τη βραδιά, η καρδιά της Κρήτης μπήκε στην καρδιά της Αρκαδίας», δήλωσε ένας εκ των συντελεστών της εκδήλωσης ο κ. Νίκος Αρβανίτης.

Στους πολλούς που παρακολούθησαν την προβολή ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Νυμφασίας Παναγιώτης Σπηλιώτης, ο πρώην δήμαρχος Βυτίνας Κώστας Κουντάνης, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους διοργανωτές για την αποκάλυψη μιας άγνωστης πτυχής της νεότερης ελληνικής ιστορίας.













http://www.nymfasia.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...