Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ριζοσπηλιά Γορτυνίας | Μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι, οδοιπορικό στο χωριό με το Axion TV! (vd)

Ριζοσπηλιά Γορτυνίας | Μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι, οδοιπορικό στο χωριό με το Axion TV! (vd)

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ριζοσπηλιωτών Γορτυνίας, συνεργείο από το τηλεοπτικό κανάλι AXION TV, με την δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου κάλυψε το πανηγύρι μας, ενώ έγινε κάτι που για πρώτη φορά έχει συμβεί, στα όμορα χωριά μας κάναμε ένα οδοιπορικό στο χωριό της Ριζοσπηλιάς , τις εκκλησίες μας, τις όμορφες βρύσες μας, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο Νεκρομαντείο στο Κάμπο και το Σπήλαιο Ασκητήριο με την εικόνα του Άγιου Νικόλαου, στον Γαϊτο, δίπλα στον Αλφειό ποταμό.
Έγινε αναφορά την ιστορία του και την θρησκευτική αξία που έχει και προς τιμή του τα όμορα χωριά Ριζοσπηλιά, Παναγιά και Παλαιόκαστρο έχουν Πολιούχο τον Αγ. Νικόλαο.
Όλα αυτά τα έχει προβάλει το κανάλι στην εκπομπή του «Σεργιάνι στο χωριό» τρεις Παρασκευές, το δε πανηγύρι θα το προβάλει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Βλάσης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης, ο Δήμαρχος; Αγ. Βαρβάρας Καπλάνης Γεώργιος (από την Παναγιά) ,ο Α. Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ολυμπίων και πρόεδρος των Λυνιστιάνων Ηλείας Σμυρνής Κων/νος, ο πρόεδρος Κρυονεριτών Μανωλόπουλος Αθανάσιος, η πρόεδρος των Παναγιωτών Παπαϊωάννου Γιούλα καθώς και πολλά μέλη συλλόγων από τα χωριά Μπαρδάτσι, Κοκκοράς, Αγάλω, Δημητσάνα, Κακουρέϊκα, Αγ. Ιωάννης Ηραίας, Βλόγγος, Ζάτουνα, Λυνίσταινα κ.α.
Ευχαριστούμε το κανάλι για την κάλυψη, τους πατριώτες που γέμισαν το πολιτιστικό μας κέντρο και κράτησαν το κέφι της εκδήλωσής μας μέχρι τις πρωινές ώρες, τους Μουσικούς μας και τους πατριώτες που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρο Αγοράς μας, τον Παναγόπουλο Φώτη, τον Παναγόπουλο Ανδρέα, για τα Ζυμαρικά την Σάφερ Σταυρούλα για το γλυκά, τον Μανιάτη Νίκο και Σάφερ Παύλο για τα Γυαλιά, την Βούλγαρη Ουρανία από του Κοκκορά για το τυρί, τον Μανωλόπουλο Παναγιώτη για τα κρασιά, τον Γεωργακόπουλο Παναγιώτη (αδελφό της Μαθιοπούλου Βασιλικής) για την Κρουαζιέρα στον Σαρωνικό σε 12 άτομα και πολλούς άλλους.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος το Πανηγύρι της Ριζοσπηλιας το Σαββάτο 19 Αυγούστου, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που τα 300 και πλέον καθίσματα αποδείχτηκαν λίγα για να καθίσουν όλοι όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση μας για πρώτη φορά με επιμέλεια και ενεργό συμμετοχή του Τζανέτου Σκουμπούρη συμμετείχε και χόρεψαν με πολύ κέφι και έδωσαν άλλη νότα στο πανηγύρι μας φίλοι από την Κορινθία και το χορευτικό Τερψιχόρη πού ήρθαν ειδικά για το πανηγύρι μας με πούλμαν μαζί με άλλα 30 άτομα από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος

Γιάννα Σκουμπούρη Ηλιοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...