Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βαλτεσινίκο | Πάνω από 100 αθλητές στον αγώνα "Ανατρέχω στην Αρκαδία"! (εικόνες)

Βαλτεσινίκο | Πάνω από 100 αθλητές στον αγώνα "Ανατρέχω στην Αρκαδία"! (εικόνες)

Στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, έγινε ο 8ος λαϊκός αγώνος βουνού κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» που διοργάνωσε για άλλη μια φορά το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ με το σύλλογο των απανταχού Βαλτεσινιωτών "Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ'.

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο κατηγορίες που αντιστοιχούσαν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής: Πρώτη κατηγορία 21,4 χιλιομέτρων και Δεύτερη κατηγορία 10,5 χιλιομέτρων.Έλαβαν μέρος συνολικά 101 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος (Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, στα πιο μακρινά), αλλά για πρώτη φορά και μια Ισπανίδα η Ellis Montalvan Paloma η οποία μάλιστα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο γυναικών κάτω των 40 ετών.

Οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρες και γυναίκες κέρδισαν αναμνηστικά μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο), ενώ οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και φύλλού έλαβαν ειδικό έπαθλο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Σονβατζόγλον. Όλοι δε που έλαβαν μέρος στους αγώνες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Τέλος έλαβαν μέρος απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες και ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10,5 χιλιομέτρων, έχοντας την τεχνική υποστήριξη των διοργανωτών. Οι εφετινοί αυτοί λαϊκοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» ήταν και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που βοηθούμε και υποστηρίζουμε. Έτσι όσοι συμμετείχαν, αθλητές, περιπατητές παράγοντες ή θεατές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τούς καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) e ή και περισσότερο στο λογαριασμό τον συλλόγου αυτού.

Να τονιστεί ότι ήταν χορηγός του αγώνα ο Δήμος Γορτυνίας με 1.300 ευρώ, ύστερα από εισήγησή του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Σφυρή και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλοι το χάρηκαν και ευχήθηκαν " και τον χρόνον" ενώ οι αθλητές το υποσχέθηκαν!

Από τους διοργανωτές ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" σε όλους !

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

8ος Αγώνας βουνού στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΝΙΚΗΤΕΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ για τις κατηγορίες 10 & 21 χιλιομέτρων. Αύριο θα αναρτηθούν φωτογραφίες.

Δημοσιεύτηκε από Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...