Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Τα 5 σήμεία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επένδυση Σπηλιωτόπουλου στη Δημητσάνα

Γορτυνία | Τα 5 σήμεία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επένδυση Σπηλιωτόπουλου στη Δημητσάνα
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για την υπογραφή προσυμφώνου με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο με σκοπό την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενοδοχείου Δημητσάνας αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/10/2017) ήταν κατά πλειοψηφία και έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 74/2017 και καλεί τον κ. Αριστόβουλο (Άρη) Σπηλιωτόπουλο, προσωρινό εκμισθωτή, για την υπογραφή προσύμφωνου για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενοδοχείου Δημητσάνας, με τους παρακάτω όρους:
1. Αποδοχή των όρων της μίσθωσης που αναφέρονται στις σχετικές αποφάσεις.
2. Κατάθεση της εγγυητικής των μισθωμάτων, ποσού 45.600,00 ευρώ, με την υπογραφή του συμφωνητικού.
3. Έναρξη μίσθωσης την 1η Νοεμβρίου 2017 για τον υπολογισμό των μισθωμάτων.
4. Δέσμευση του εκμισθωτή ότι εντός τριών μηνών, δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018, θα έχει καταθέσει την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, ποσού 75.000,00 ευρώ, προκειμένου να υπογραφεί το συμφωνητικό μίσθωσης.
5. Σε αντίθετη περίπτωση η εγγυητική των μισθωμάτων καταπίπτει υπέρ του Δήμου, ο οποίος μπορεί να καλέσει επόμενο ενδιαφερόμενο με την σειρά αξιολόγησης των προσφορών.
Δεκαεπτά σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ κατά ψήφισαν οι Μέγας, Παρασκευόπουλος και Νικήτας.
Αποχωρήσαντες ή προσωρινά απόντες ήταν οι Μπαξεβάνος, Κολιπέτσας και Παπακωνσταντίνου.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σύμφωνα με τα πρακτικά, «ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τη συζήτηση του θέματος το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Δήμαρχος και αφού ανέφερε το ιστορικό της υπόθεσης και ειδικότερα στην έκδοση της Α.Δ.Σ. 74/2017 με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιου προέβη στην «Αξιολόγηση προτάσεων για απευθείας μίσθωση Δημοτικού Ξενοδοχείου Δημητσάνας» με συγκεκριμένα κριτήρια – όρους και ο κ. Σπηλιωτόπουλος (Άρης) αξιολογήθηκε προσωρινός εκμισθωτής (1ος με βάση την βαθμολόγηση). Στην συνέχεια κλήθηκε για την υπογραφή σύμβασης, πριν από την οποία κατέθεσε επιστολή θέτοντας θέμα για τον χρόνο κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής που αφορά στο ύψος της επένδυσης.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέγνωσε την επιστολή και από τον κ. Δήμαρχο επισημάνθηκε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος διατυπώνει την άποψη ότι επειδή δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος έκδοσης της οικοδομικής άδειας για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Ξενοδοχείο, η εγγυητική επιστολή των 75.000,00 που αφορά στην επένδυση των 750.000,00 € για την οποία δεσμεύτηκε στην πρότασή του, να κατατεθεί μετά την έκδοση της άδειας.
Τα αναφερόμενα στην επιστολή του κ. Σπηλιωτόπουλου επιβεβαίωσε ο φερόμενος εκπρόσωπός του, μηχανικός κ. Τσάκαλης. Στην συνέχεια της συζήτησης διευκρίνισε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν διαφοροποιείται από την αρχική απόφαση, αλλά ζητάει χρόνο για να ελέγξει και να διασφαλιστεί.
Ο κ. Δήμαρχος καλώντας τα μέλη να εκφράσουν τις απόψεις τους, ενημέρωσε για τις επιφυλάξεις που έχουν τεθεί και από νομικής άποψης για την υπογραφή της σύμβασης με την διαφοροποίηση του όρου που αφορά στην 2η εγγυητική επιστολή. Στην συνέχεια μετέφερε και τον προβληματισμό που υπάρχει για την πορεία της υπόθεσης και για την υποστήριξη της επένδυσης.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπως ακριβώς καταγράφηκε στα ηχογραφημένα πρακτικά, κατά την οποία οι Δ.Σ. έκαναν ερωτήσεις, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και τοποθετήθηκαν.
-Ο Δ.Σ. κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι τα έξοδα της εγγυητικής δεν είναι πολλά και ότι η δυσκολία στην κατάθεση της εγγυητικής (η οποία εκ του νόμου δεν κινδυνεύει να χαθεί και θα επιστραφεί), δημιουργεί ερωτηματικά για το ύψος της επένδυσης και δεν θεωρείται σοβαρός λόγος. Στην συνέχεια των τοποθετήσεων πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διευκρινίζεται στους όρους της σύμβασης η συμφωνία για την εγγυητική καλής εκτέλεσης.
-Ο Δ.Σ. κ. Κούλης παρατήρησε ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί αν είναι σύννομο να προσκομιστεί μετά η εγγυητική επιστολή (καλής εκτέλεσης) να διασφαλιστεί ότι δεν εγκυμονεί κίνδυνο σε σχέση με τους άλλους επενδυτές για την αρχική συμφωνία, σχολίασε ότι θα έπρεπε να είχε υπογραφεί η σύμβαση και ότι μπορεί να διευκρινιστεί στους όρους της σύμβασης το θέμα της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.
-Ο Δ.Σ. κ. Σφυρής επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει χάσει μισθώματα στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόφαση του Δ.Σ. μέχρι σήμερα.
- Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εξέφρασε αρνητική άποψη διότι διαφοροποιείται η συζήτηση από την απόφαση που ελήφθη παρουσία όλων των ενδιαφερομένων, δημιουργεί υποψίες στην φερεγγυότητά του επενδυτή και ερώτημα για την νομιμότητα.
- Ο Αντιδήμαρχος κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε επίσης αρνητική άποψη επισημαίνοντας ότι είχε ενστάσεις από την προηγούμενη απόφαση για την συγκεκριμένη πρόταση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...