Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίτιμος δημότης Γορτυνίας ανακηρύχθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς!

Επίτιμος δημότης Γορτυνίας ανακηρύχθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς!

© www.kalimera-arkadia.gr

Με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας ανακηρύσσει τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά Επίτιμο Δημότη του Δήμου Γορτυνίας, για την προσφορά του στον πολιτισμό και στην κοινωνία μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Οι δημιουργίες του δεν γνωρίζουν σύνορα, οι ταινίες του με την κριτική τους ματιά στο κοινωνικό γίγνεσθαι που τον ενέταξαν στους κορυφαίους δημιουργούς, αντανακλούν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού, κάνουν περήφανους τους Γορτύνιους σε όλο τον κόσμο και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τους νεότερους.

Ο Δήμος Γορτυνίας με παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής θα υποδεχθεί τον διεθνούς φήμης καταξιωμένο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην επίσκεψή που θα πραγματοποιήσει στην γενέτειρα του, τα Λουτρά της Ηραίας στην διάρκεια της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Στα πλαίσια της υποδοχής θα του δοθεί αναμνηστική πλακέτα και θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του σκηνοθέτη και στα μέλη του συλλόγου και καλεσμένους που θα τον συνοδεύουν. 

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τη συζήτηση του θέματος το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Δήμαρχος και ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, καταγόμενος από τα Λουτρά της Ηραίας πρόκειται να επισκεφθεί την γενέτειρά του εντός του μηνός Αυγούστου. Την επίσκεψη διοργανώνει ο Σύλλογος Λουτραίων και με την συμμετοχή μελών του συλλόγου Γαβραίων που εκπροσωπεί μια μεγάλη οικογένεια με βαθιές ρίζες στο παρελθόν, με μέλη σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο με κοινή καταγωγή.

-Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παρενέβη και υπενθύμισε ότι μέλος της οικογένειας και αδελφός του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά είναι και ο κορυφαίος επιστήμονας ιατρός, Χαράλαμπος Γαβράς ο οποίος είχε επισκεφθεί την Γορτυνία το 2013 και ο Δήμος του έκανε ανάλογη υποδοχή με την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη.
Συνεχίζοντας ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Σύλλογος διοργανώνοντας την συνάντηση των μελών του στην Γορτυνία και πληροφορούμενος την συμμετοχή του σκηνοθέτη, ήρθε σε επαφή με το Δήμο προτείνοντας να δοθεί ανάλογη σοβαρότητα στην επίσκεψη αυτή. Εκτιμώντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο η επίσκεψη του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Γορτυνία, ότι το γεγονός θα λάβει δημοσιότητα αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την δυναμική των Γορτυνίων και ένα λαμπρό παράδειγμα Γορτύνιου που διαδίδει τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, πρότεινε ο Δήμος να είναι παρών στην επίσκεψη αυτή προσφέροντας την διαχρονικότερη αξία του τόπου την φιλοξενία.

Επίσης ο κ. Δήμαρχος πρότεινε κατά την επίσκεψη να δοθεί αναμνηστική πλακέτα στον σκηνοθέτη καθώς και την αναγόρευση του σε Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας σε τελετή που θα καθοριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...