Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το εντυπωσιακό Menalon Trail γνώρισαν και περπάτησαν πεζοπόροι της Καλαμάτας! (vd)

Το εντυπωσιακό Menalon Trail γνώρισαν και περπάτησαν πεζοπόροι της Καλαμάτας! (vd)

<<Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εξόρμηση των φυσιολατρών του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' στο Μαίναλο και πεζοπορία από την Ελάτη έως την Βυτίνα, παράλληλα με τον Μυλάοντα ποταμό.

Κατηφορικό στην αρχή το μονοπάτι, ζωντάνεψε από την παρουσία 92 μελών και φίλων του Συλλόγου, που ξεκίνησαν την πεζοπορία με καλή διάθεση και χαμόγελα.

Τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, ο ήλιος ακόμη έστελνε ζεστές τις ακτίνες του και η φύση, ντυμένη με την φθινοπωρινή της φορεσιά, μας μάγευε όλο και περισσότερο όσο προχωρούσαμε μέσα στο φροντισμένο μονοπάτι. 
Θεόρατα πλατάνια με χρυσαφένια φύλλα μας υποδέχονταν, ενώ στο παραμικρό φύσημα του αέρα στροβιλίζονταν αργά και ακουμπούσαν μαλακά στις μικρές λιμνούλες που σχηματίζονται από τα νερά ενός μικρού ποταμού που ρέει σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής.
Στο έδαφος, σκοτεινό από τη σκιά πανύψηλων δέντρων, ξεφύτρωναν σε συστάδες πορτοκαλί μανιτάρια, γεγονός που εντυπωσίασε περισσότερο τους έξι μικρούς φίλους, που ήταν μαζί μας, και είχαν την εντύπωση ότι ταξίδευαν σε παιδικό παραμύθι.

Προς το τέλος της διαδρομής, μια μικρή ανηφόρα, μας έφερε στην πραγματικότητα και τερματίσαμε στη Βυτίνα, μια πόλη πλημμυρισμένη από επισκέπτες και τοπικά προϊόντα στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Τελευταίος μας σταθμός το Λεβίδι, όπου χαρήκαμε το καλό φαγητό σε ταβέρνες της πόλης.

Νομίζω ότι, φτωχά τα λόγια, δεν μπορούν να περιγράψουν την ομορφιά της φύσης, που απλόχερα μας τη χαρίζει, όμως κάθε φορά, μετά από μια τέτοια εξόρμηση, νιώθουμε μεγαλύτερο σεβασμό γι' αυτή τη μεγάλη Μητέρα, και ίσως ερχόμαστε πιο κοντά στον Άνθρωπο.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και χαρήκαμε μαζί τους αυτή την όμορφη εμπειρία. 
Ευχαριστούμε επίσης την Ελένη Οικονομοπούλου, Α΄ Αντιπρόεδρο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, που αφιέρωσε πολύ από το χρόνο της για την καλή οργάνωση της εξόρμησης, καθώς η συμμετοχή των μελών και των φίλων ήταν πολύ μεγάλη και απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά της, ώστε όλα να εξελιχτούν ομαλά. 
Τέλος ευχαριστούμε τον Διονύσιο Καλογερόπουλο, ενεργό μέλος του πεζοπορικού τμήματος για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και τους Νικόλαο Κίσση και Άκη Κολοβό (πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού) από το ORA Group, που μας ξενάγησαν σε αυτό το όμορφο μονοπάτι.>>

Γράφει η Αγγελική Ματσούκα (μέλος της Διοίκησης και Υπεύθυνη εκδρομών του Ευκλή)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...