Menu
RSS
Τετάρτη, 26/06/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Δημοτικές εκλογές Γορτυνίας 2019 | Η συνέντευξη Κούλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και η απάντηση της παράταξης Γιαννόπουλου

Δημοτικές εκλογές Γορτυνίας 2019 | Η συνέντευξη Κούλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και η απάντηση της παράταξης Γιαννόπουλου

Μία συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Γορτυνίας Στάθη Κούλη στη Δημοτική Ραδιοφωνία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της παράταξης του νυν Δημάρχου, Γιάννη Γιαννόπουλου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΥΛΗ

Διαβάζουμε στο drt915.gr: "Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Ευστάθιος Κούλης.

"Υπάρχει μια διαπιστωμένη τραγική κατάσταση στο Δήμο Γορτυνίας", δήλωσε ο κ.Κούλης, ενώ αναφορικά με την συνεργασία της παράταξης του με ακόμα μια παράταξη για κοινή κάθοδο, τόνισε: "Έχουμε προχωρήσει σε μια συνεργασία δυο παρατάξεων που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Την συνεργασία αυτή μας την επέβαλλε το γεγονός πως η νυν Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε ανεπαρκής".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων, λέγοντας πως αν ο ίδιος είναι Δήμαρχος την επόμενη μέρα των εκλογών, σε συνεργασία εμ επιστημονικούς φορείς θα βρει έναν χώρο προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Τέλος μίλησε για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια, την υγεία, τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και την ανάγκη ύπαρξης συγκοινωνίας που θα συνδέει τα χωριά της Γορτυνίας."

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Δέν ήξερες, δέν ρώταγες;»
Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, σε συνέντευξη που έδωσε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας κύριος Κούλης, πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων για οκτώ χρόνια, από αφέλεια ή από άγνοια, αποκάλυψε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί σπαταλήθηκαν χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για έργα τα οποία έμειναν ημιτελή.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ημιτελές και προβληματικό έργο της ύδρευσηςΛαγκαδίων που έκανε επί της θητείας του ως Δήμαρχος Λαγκαδίων, για το οποίο είχε γίνει «μελέτη» για δίκτυο που κάλυπτε το μισό χωριό(!) και χωρίς πρόβλεψη για τις συνδέσεις των οικιών. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα μή λειτουργικό έργο, το οποίο δέν είχε συνδεθεί καθόλου (απλά υπήρχαν οι σωληνώσεις) ενώ τα Λαγκάδια εξακολουθούσαν να έχουν πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση.
Οταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας το 2011 φροντίσαμε, όπως και για άλλα ανάλογα ημιτελή έργα, την διόρθωση και ολοκλήρωση του έργου, ώστε να μήν χαθούν τα χρήματα που είχαν ήδη διατεθεί. Χωρίς να αναλωθούμε στην απόδοση ευθυνών, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 το έργο «Ολοκλήρωση και Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λαγκαδίων (ΕΣΠΑ MIS 448811)» με αρχικό προϋπολογισμό 987.249,90 ευρώ και το δημοπρατήσαμε το 2013 με τελικό ποσό σύμβασης 540.754,30 ευρώ.
Το έργο ολοκληρώθηκε και δημοπρατήθηκε νέο έργο για τις συνδέσεις των οικιών (που δέν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ) «Συνδέσεις παροχών ύδρευσης με το νέο δίκτυο ύδρευσης οικισμού Λαγκαδίων» με αρχικό προϋπολογισμό 97.000,00 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης 92.150,00 ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες και εξασφαλίστηκε πλέον η ύδρευση -χωρίς διαρροές- ολόκληρου του οικισμού.
Ο κύριος Κούλης «ξέχασε να αναφέρει» ότι με τις βελτιώσεις του δικτύου εδώ και χρόνια οι διακοπές ύδρευσης αποτελούν παρελθόν για τα Λαγκάδια, όπως «εξαφάνισε» τα έργα 22,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον Δήμο Γορτυνίας.
Μεταξύ αυτών άλλα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης από το ΕΣΠΑ (Βυτίνα, Κάτω Ηραία) και πολλά μικρότερα, ενώ έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος η «Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών και ποιότητας στο Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμου Γορτυνίας» και το «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Θέλπουσας» συνολικού προϋπολογισμού 3.346.296,00 ευρώ.
Πάνω από 1.200.000,00 ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για την Τοπική Κοινότητα Λαγκαδίων, το χωριό του, και μάλιστα σε μιά περίοδο που τα χρήματα που διατίθενται προς ολόκληρο τον Δήμο Γορτυνίας για έργα είναι λιγότερα από αυτά που διαχειριζόταν ο ίδιος ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Λαγκαδίων.
Ο κύριος Κούλης, μάλλον από άγνοια, ανέβασε τα 133 χωριά της Γορτυνίας σε 152, τους 8 εν ενεργεία μηχανικούς του Δήμου το 2011 σε 15 και τα 62 οχήματα και μηχανήματα σε 150 και μάλιστα «υπερσύγχρονα», όταν τα λεωφορεία του Δήμου ακόμα γράφουν στο πλάι «Πρόγραμμα Καποδίστριας», καθώς ήταν δωρεάν εξοπλισμός των καποδιστριακών δήμων το 1998. Ο Καλλικράτης, λόγω κρίσης, δέν προέβλεπε κανέναν απολύτως εξοπλισμό για τους καλλικρατικούς δήμους το 2011 και μόλις πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» από το οποίο ο Δήμος Γορτυνίας έχει εξασφαλίσει 285.000,00 ευρώ για οχήματα και μηχανήματα.
Ο κύριος Κούλης δέν παρέλειψε να «κατηγορήσει» τους δημότες ότι δέν πληρώνουν για το νερό, «φουσκώνοντας» τις οφειλές δημοτών προς τον Δήμο Γορτυνίας από 700 χιλιάδες σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Χωρίς βέβαια να αναφερθεί στους ανακριβείς καταλόγους καταναλωτών που παραλάβαμε από μερικούς από τους πρώην δήμους, και την μεθοδική προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Γορτυνίας για την διόρθωσή τους με σκοπό την δίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών τελών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία αύξηση στα τέλη ύδρευσης.
Θα περιμέναμε την κατάθεση κάποιων προτάσεων από τον κύριο Κούλη, όπως και από κάθε υποψήφιο διεκδικητή της Δημαρχίας του Δήμου Γορτυνίας. Ομως, από όλη την συνέντευξη μόνο μία «θετική πρόταση» έκανε ο κύριος Κούλης και αυτή αφορά την δημιουργία νέας χωματερής για την διαχείριση των σκουπιδιών. Αραγε δέν γνωρίζει ότι αυτό απαγορεύεται ρητά και από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, αλλά και από τον Εθνικό και από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων;
Από την συνέντευξη βγάλαμε το συμπέρασμα ότι ο κύριος Κούλης είτε «γνωρίζει» και ηθελημένα παραπλανεί τους δημότες, είτε «δέν γνωρίζει», έχει άγνοια, οπότε θα ήταν προτιμότερο να ενημερωθεί πρώτα και μετά να καταθέσει ολοκληρωμένες, νόμιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις για τον Δήμο Γορτυνίας, έναν από τους πανθομολογουμένως πιό «δύσκολους» δήμους της χώρας.
Γιατί, όπως είπε ο Σωκράτης εδώ και 2.500 χρόνια «Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν».

14 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 17:14 Σύνδεσμος σχολίου

  Θέλω να δώ τις φάτσες όλων αυτών που πάνε με τον Κούλη απο την δημοκρατική παράταξη οι οποίοι με το που βγεί θα βλέπουν μπρός τον Κούλη και πίσω τον Βλάσση. Που πάτε ρε??????? Σας έχει πεί ο Στάθης ότι με τα αποτελέσματα των εκλογών ο δήμος αν βγεί στον απολογισμό θα μετρήσει ως νίκη της Νέας Δημοκρατίας???????? Γνωρίζεται ότι δηλώνει ανεξάρτητος αλλά με το που βγεί ο δήμος θα χρεωθεί ως μπλέ?????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Κρίμα για την Γορτυνία. Υποψηφιότητες εγγύηση για την καταστοφή της.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Αφήστε τον Κούλη τον αδούλευτο και τον Γιαννόπουλο που του μιλάς και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού. Θέλουμε τον Λύτρα το αλάνι να φέρει και 50 cent στην γορτυνία

 • Χαμπυλομάτης Ευάγγελος
  Χαμπυλομάτης Ευάγγελος Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 17:41 Σύνδεσμος σχολίου

  Που έφτασε η Γορτυνία να έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Κούλη και Γιαννόπουλο. Είναι δυνατόν??? Δεν πρόκειται να κατέβω να ψηφίσω το μόνο που μου συμβαίνει είναι ότι στεναχωριέμαι για την κατάντια της επαρχίας μας. Και για να με θυμάστε η συνέχεια της Γορτυνίας θα είναι μηδενικό έργο και αγκαλιοφιλήματα απο τον Κούλη με συνεχή κατρακύλα της κατάστασης. Δυστυχώς............ Και να πώ δεν έχει δυνατούς αυτοδιοικητικούς η Γορτυνία.... Αλλά όλοι στο καβούκι τους!!!

 • tropaiatis
  tropaiatis Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:17 Σύνδεσμος σχολίου

  Μπορεί να μας πεί ο κύριος Κούλης τι επαγγέλετε και απο πότε έχει να δουλέψει??? Μπορεί να μας πεί για το τί έργο σκοπεύει να κάνει??(εκτός τα βαφτήσια, τις κηδείες και τους γάμους). Επίσης ας μας εξηγήσει απο πού πηγάζει αυτή η έπαρση με την οποία κατεβαίνει στα χωριά μας πριν ακόμα εκλεγεί. Δεν φταίει κανείς αυτοί που σε στηρίζουν φταίνε αλλά στο τέλος θα εισπράξουν και αυτοί αυτό που τους αξίζει.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 11:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Παιδία ο Κούλης δεν πρόκειτε να κουνήσει ούτε ένα λιθαράκι στον δήμο Γορτυνίας ποιές χωματερές λέτε??? Το παιδί πήρε δυναμική επειδή ο Γιαννόπουλος αποδείχτηκε λίγος και επειδή τον στήριξαν συγκεκριμένα άτομα και συνιστώσες.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 23:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Διευκρίνηση. Οταν λένε ο Λύτρας τρέχει εννοούν:
  -Κάνει βιντεάκια
  -Ποστ στο Facebook
  -κατεβαίνει λίγο πρίν τις εκλογές κάποια Σαββατοκύριακα για καφε στη Γορτυνία....Αυτά.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 20:36 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε Γιάννη τι θράσος ειναι Αυτό; Εμείς που ζούμε στη Γορτυνία σε μόνιμη βάση (δεν είμαστε Επισκέπτες εξ Αθηνών σαν εσένα) βλέπουμε τι γίνεται. Δηλαδή Πόσο να την αρμεξεις Αυτή την έρημη Γορτυνία. Ασε μας να πάμε μπροστά, είμαστε αγανακτισμένοι! Εσυ αύριο θα εισαι πάλι στην Αθήνα, Εμείς θα είμαστε εδω να προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

 • Κωνσταντίνα
  Κωνσταντίνα Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 13:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Kι όσο μαλώνουν τα κοκκόρια ο ΛΥΤΡΑΣ θα σας πριονιζει τις καρέκλες. Να δείτε που στο τέλος δημαρχος θα ναι ο ΛΥΤΡΑΣ.

  Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.- Μονο αυτός τρέχει

 • Δημοτης
  Δημοτης Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Να μας πείτε κε Γιαννοπουλε ποσα χρέη θα αφησετε όταν φυγετε.!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...