Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Εορτασμός του πολιούχου Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης (εικόνες)

Ο Εορτασμός του πολιούχου Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης (εικόνες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού στην πόλη της Μεγαλοπόλεως.

Στον Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικηφόρος. Ο Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων ομίλησε καταλλήλως σχετικά με τον βίο του Αγίου κάνοντας αναφορές στην σύγχρονη εποχή μας και τίς δυσκολίες που οι άνθρωποι αντιμεπωπίζουν. Ο Άγιος βρέθηκε να γίνεται «κανόνας πίστεως» και «εικόνα πραότητος». Με θεολογικό τρόπο αλλά και με απλότητα στάθηκε σε σημεία του βίου του.

Ανήμερα της εορτής ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας και της λιτανευτικής πομπής στους δρόμους της πόλης.

Στην ομιλία του κατά την Θεία Λειτουργία ανέλυσε με βάση το απολυτίκιο του Αγίου τίς έννοιες του πλούτου και της πτωχείας. Σημείωσε ότι πέρα από ότι επιθυμούμε να αποκτήσουμε σε αυτήν την ζωή, αυτό που κυρίως χρειάζεται να βλέπουμε είναι το τί πνευματικό αποκομίζουμε από τις παραπάνω έννοιες.

Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια πραγματοποίηση της Πανηγύρεως και φυσικά εκ των επισήμων του βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους και άλλους φορείς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...