Η νύχτα τρόμου από τη βουτιά του τρένου σε χαράδρα το 2002 στους Χράνους Αρκαδίας (εικόνες)

Ας θυμηθούμε την νύχτα τρόμου από την βουτιά του τρένου σε χαράδρα στους Χράνους Αρκαδίας!
Eίναι φρικτό να βλέπει κανείς τα βαγόνια του M.A.N. 6523/5523, από τον εκτροχιασμό του τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου 2002 εκτελώντας το δρομολόγιο 427.
Η αυτοκινητάμαξα είχε ξεκινήσει από την Καλαμάτα με προορισμό τον Πειραιά .
Ανηφορίζοντας από το Ίσσαρη, με καιρικές συνθήκες κακές και έντονη βροχόπτωση παιρνόντας από την τοποθεσία Φτερόλακκα για τον επόμενο σταθμό τους Χράνους, πρόκειται για την θέση η οποία είναι γνωστή στους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ για τις συνεχόμενες κλειστές στροφές, τα τούνελ και τις γέφυρες σε ένα τοπίο με αρκετές χαράδρες, η αυτοκινητάμαξα συγκρούεται με βράχο που έχει κλείσει την γραμμή . Παρ’ ότι ο οδηγός της αμαξοστοιχίας προσπάθησε να σταματήσει το συρμό δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση .
Αποτέλεσμα.. εκτροχιασμός και βαρύτητα, τα βαγόνια γλιστρούν στο πρανές της ρεματιάς με χαμηλή ευτυχώς ταχύτητα και σταματάει 10 μέτρα πριν τον γκρεμό. Ευτυχώς είχε ελάχιστούς ελαφρύς τραυματισμούς ,μόνο ο δεύτερος μηχανοδηγός έσπασε το πόδι του!!
Χράνοι Αρκαδίας
Φωτογραφίες: Βασίλης Χορτιάτης.
Σχετικά Άρθρα
- "19η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" στην Τρίπολη
- Το πρόγραμμα για τις ομάδες Κ14 και Κ16 της ΕΠΣ Αρκαδίας
- Στις 29 Οκτωβρίου παίζει στη Λιβαδειά ο Αστέρας για το Κύπελλο Ελλάδος
- "Όλοι την Κυριακή στο γήπεδο" | Δωρεάν είσοδος για γυναίκες, κινητοποίηση στα σχολεία και κάλεσα σε όλους τους φιλάθλους από τον Αστέρα!
- Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Τρίπολη