Αφιέρωμα στην Καμάρα Φαλαισίας

Ένα ψηφιακό οδοιπορικό σε μορφή ιστολογίου ετοίμασε η πεζοπορική βιωματική ομάδα «τα Γεράκια» https://gokamara.blogspot.com/ για το χωριό Καμάρα, με αφορμή την περιήγηση σε Δυρράχι και Καμάρα στις 18 Μαϊου (θα ακολουθήσει αφιέρωμα και για το Δυρράχι).
Όπως αναφέρεται και στο αφιέρωμα: «Σε υψόμετρο κοντά στα 600 μέτρα, κοντά στη Μεγαλόπολη και σε αξιοσημείωτα εκκλησιαστικά μνημεία (Αμπελάκι-Μπούρα), με τα δικά του όμως αξιόλογα τοπόσημα για επίσκεψη, συναντάμε άλλο ένα ορεινό «διαμάντι» της Φαλαισίας, την Καμάρα. Το χωριό σήμερα φαντάζει μεγάλο σε έκταση, στον επισκέπτη που έχει συναντήσει τα ορατά σημάδια της ερημοποίησης στη περιοχή και αποδίδει νότα αισιοδοξίας καθώς έχει σημάδια ζωντάνιας και κυρίως χαμογελαστούς και φιλόξενους κατοίκους. Εκτός από τη πανέμορφη πλατεία του χωριού με την εκκλησία και το καφέ μεζεδοπωλείο που αξίζει να σταθείτε, υπάρχουν προτάσεις για περιήγηση και επίσκεψη όπως η Παναγιά των Βράχων με την απρόσκοπτη θέα που σου κόβει την ανάσα, το Παλαιομονάστηρο με τα πολλά και καθάρια τρεχούμενα νερά και τον σκιερό χώρο για αναψυχή δίπλα από το ποτάμι ( Καρνίωνα)και την πέτρινη γέφυρα, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικά το κάστρο (σήμερα σώζονται πολύ μικρά τμήματα του).
Η Καμάρα προσκαλεί τον λάτρη του βουνού της περιήγησης της αναψυχής και της γαστρονομίας γιατί προσφέρεται για όλα αυτά. Δεν είναι απλά ένα πέρασμα και τηρεί ι όλες τις προϋποθέσεις για να είναι προορισμός.
Tags:
Καμάρα Μεγαλόπολης,Σχετικά Άρθρα
- Στην Καλαμάτα η Γενική Συνέλευση της Συμμαχίας EUNICE στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Χωρίς ρεύμα την Τετάρτη σχεδόν όλη η Τρίπολη!
- Γορτυνία | Που θα γίνουν παρελάσεις για την "28η Οκτωβρίου"
- Θεοδώρα Σταθούλη για τα ιστορικά αυτοκίνητα στην Τρίπολη: "Μια διοργάνωση που ανέδειξε την φιλοξενία, την ιστορία και τη παράδοση του τόπου μας!"
- Ενημερωτική ημερίδα από το Οικονομικό Επιμελητήριο στην Τρίπολη