Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα «έψαλε» ο Μητροπολίτης Ιερεμίας σε Δήμαρχο, Υπουργό και Πρόεδρο της Βουλής!

Τα «έψαλε» ο Μητροπολίτης Ιερεμίας σε Δήμαρχο, Υπουργό και Πρόεδρο της Βουλής!
Θερμό, επεισόδιο με ιδιαίτερη ένταση και νευρικότητα είχαμε πριν 1 ώρα σήμερα στην Μητρόπολη Μεγαλόπολης Αρκαδίας, με τον Μητροπολίτη Ιερεμία να τα "ψάλλει" για τα καλά σε Δήμαρχο, Υπουργό και Πρόεδρο της Βουλής!!!
Φέτος στο καθιερωμένο μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες στις Βίγλες αποφασίστηκε να παρευρεθούν και ιδιαίτερα "βαριά" θεσμικά πρόσωπα.
Μιλάμε για την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Υφυπουργό κ. Ήσυχο.
Έτσι σύμφωνα με το πρόγραμμα η επίσημη παρουσία τους ξεκινούσε με την παρουσία τους στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου στη Μεγαλόπολη.
Εκεί έφτασαν με 10 λεπτά περίπου καθυστέρηση, περί τις 10.10.
Αυτός φαίνεται να ήταν και ο λόγος της σφοδρής επίπληξης, που δέχτηκαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλος ομοίως και η πρόεδρος της Ελ. Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ο Υπουργός κ. Ήσυχος και οι λοιποί επίσημοι.
Άστραψε και βρόντησε ο Μητροπολίτης...
Μιλώντας για "αλειτούργητους" για "μη αποδεκτή συμπεριφορά" και για "ευτυχή δύναμη από τον Θεό ώστε να τους λέι τα δέοντα"
Στον Ναό επικρατούσε τρομερή ένταση και κυριολεκτικά απόλυτη παγωμάρα που τελικά οδήγησε στην αποχώρηση σύσσωμης της ομάδας των επισήμων.
Θα πρέπει να αναφέρουμε κλείνοντας πως είναι η πρώτη φορά που συνέβαινε παρουσία και επίσκεψη τόσο πολλών και ¨βαριών" θεσμικών προσώπων στη Μεγαλόπολη, που ως οικοδεσπότης πόλη όφειλαν και οι δικοί της θεσμοί να επιδείξουν την δέουσα ευγένεια και φιλοξενία.
Το επεισόδιο μέσα στην Εκκλησία έχει πραγματικά λυπήσει και αποτελεί ιδιαίτερα δυσάρεστο θέμα για όλη την κοινωνία της Μεγαλόπολης.
Αυτήν την στιγμή οι επίσημοι βρίσκονται στο Μνημείο Βίγλες για το ετήσιο Μνημόσυνο Τιμής στους 212 Εκτελεσθέντες Πατριώτες.

(Φωτογραφία αρχείου)

2 σχόλια

  • Γιώτα
    Γιώτα Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 14:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει!!! Καλά τους τα είπε! Και επειδή ήμουν παρών οι επίσημοι καθυστέρησαν 20 λεπτά και ο Μητροπολίτης αναγκάστηκε να πει 2 φορές τα τελευταία του μνημοσύνου για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν έρθει οι επίσημοι. Η είσοδος των επισήμων έγινε την ώρα που ο Μητροπολίτης έπρεπε να πει το "Δι ευχών" και αντί να το κάνει άρχισε να λέει ξανά τα του μνημοσύνου. Και το έκανε μόνο και μόνο για τους επισήμους άλλα οι επίσημοι προτίμησαν να φύγουν. Τώρα για ποιόν λόγο είχαν έρθει στην πόλη μαζί με κάμερες και το ποιος δεν σεβάστηκε ποιόν; Τα συμπεράσματα δικά σας! Οφείλετε να πείτε όμως ότι δεν αποχώρισαν όλοι, υπήρχαν αρκετοί από τους επισήμους που παρέμειναν, και φυσικά παραμείναμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς που πήγαμε να εκκλησιαστούμε. Γι' αυτό πριν αναρτήσετε κάτι καλύτερα να ενημερώνεστε πιο προσεκτικά αφού δεν είχατε την δυνατότητα να είστε παρόντες! Ακόμα οι επίσημοι όφειλαν να αποστείλουν έναν εκπρόσωπο να ενημερώσει τον Μητροπολίτη για την καθυστέρηση κάτι το οποίο δεν έγινε. Και πάλι, λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει! Δεν θα ήταν ωραίο κάποιος από όλους να πει, συγνώμη Δέσποτα αργήσαμε έχετε δίκιο!! Τότε θα βλέπαμε και το μεγαλείο των επισήμων και όχι τον θυμό ή την υπερηφάνεια. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για την πόλη μας. Απλά πράγματα!

  • δημητρης
    δημητρης Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 13:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολλοί παππάδες,την έχουν "ακούσει".Θεωρούν την εκκλησία,τσιφλίκι τους και πολλές φορές εκφράζονται με αναίδεια και θράσος.Αντί να εργαστούν πραγματικά για τις ιδέες και τα πιστεύω του Χριστιανισμού (άν έχουν πραγματικά),έχουν βολευτεί και ταμπουρωθεί πίσω απο την σιγουράτζα και ασφάλεια που τους παρέχει ο εναγκαλισμός της εκκλησίας-κράτους και πουλάνε εξουσία,εξυπνακισμούς και "μούρη".Στην ουσία είναι δημόσιοι υπάλληλοι,ανεύθυνοι,νωθροί και μερικοί απ αυτούς.........άστο..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...