Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Μεγαλόπολης υποστηρίζει την Τρίπολη για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»!

Ο Δήμος Μεγαλόπολης υποστηρίζει την Τρίπολη για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»!
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση της 25/05/2015, αφού συζήτησε την πρόταση του όμορου Δήμου Τρίπολης και της Οργανωτικής Επιτροπής της ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΚΑΔΙΑ 2021,
για τη διεκδίκηση του χρίσματος Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις αρχές της Διακήρυξης Υποψηφιότητας, την σύμπτωση του θεσμού με το έτος ορόσημο του 2021, την κεντρική ιδέα του ρομαντικού Αρκαδισμού, καθώς και τους στόχους που επιδιώκει να επιτύχει ο «αδελφός» Δήμος, για την πολιτιστική ανάπτυξη όλης της Αρκαδίας, δηλώνουμε και εμείς τη συμμετοχή μας σε αυτό το Παναρκαδικό προσκλητήριο και αποφασίζουμε ομόφωνα:

Να συμμετάσχει ο Δήμος Μεγαλόπολης σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με δράσεις δικές μας, οι οποίες θα έχουν ευρωπαϊκή διάσταση και θα αναδεικνύουν το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας. Η χώρα της Μεγάλης Πόλης, του Λυκαίου Φωτός, της Αρχαίας Λυκόσουρας, του σπουδαίου Αρχαίου Θεάτρου, του Φιλοποίμενα και του Πολύβιου, των μοναδικών Παλαιοντολογικών Ευρημάτων, του Μεσαιωνικού Λεονταρίου, της Καρίταινας, αλλά και των Δημιουργών των Νεώτερων χρόνων, θα προτείνει και θα συζητήσει με την Οργανωτική Επιτροπή και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή δράσεις, οι οποίες θα ενταχθούν στο φάκελο της υποψηφιότητας και θα πραγματοποιηθούν τελικά σε χώρους του Δήμου Μεγαλόπολης.

Να καλέσει όλους τους φορείς και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που ζουν στο Δήμο ή κατάγονται από το δήμο μας να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια.

Ορίζει, ως εκπρόσωπο του Δήμου Μεγαλόπολης, στο Φορέα Διαβούλευσης που συγκροτείται, το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο.

Η επιτυχία του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, για την Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και ολόκληρη την Αρκαδία είναι υπόθεση όλων μας, αισθανόμαστε αυτή την ευθύνη, και με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στο σύγχρονο «Κοινό των Αρκάδων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...